MALZEMELER:
*İstediğiniz kadar domates
*Tuz
*Zeytinyağ
YAPILIŞI:
*Domatesleri yıkayıp tencereye rendeleyin
*Ocağı açıp orta ateşte kaynamaya bırakın
*Her 1 kilo için 1 çay kaşığı tuz ve 1 kaşık zeytinyağ ekleyip arada karıştırın
*Ateşi kısarak 15-20 dakika kaynatın..
*Suyunu bir hayli çekecektir.karıştırmayı unutmayın
*Altını kapatın,ılınsın
*Kavanozlara koyup yeni kapakla kapatın,iyice sıkın
*Ters çevirip havasının çıkmasını sağlayın
*Soğuyunca tercihen buzdolabına koyun ..
**Senelerdir yaparım kesinlikle bozulmadı ama açınca kalanı buzdolabına koyun ve kısa sürede tüketin derim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder