Huzurlu Mutfak: ACUR,KELEK VE BAMYA TURŞUSU
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

ACUR,KELEK VE BAMYA TURŞUSU


Yıllarca kocaman cam küplerde turşu kurdum.Fakat turşu bitip de yıkamaya gelince çok zorlandım.Bu nedenle 2 senedir küçük kavanozlara kuruyorum turşularımı.Bamya turşusunu ben de ilk yaptım ama yapanlar var,güzel olduğunu söylediler.Bakalım nasıl olacak..Daha önce de KORNİŞON TURŞU kurdum ve tarifini verdim.inanın bitti bile..Ben çok tuzlu yapmıyorum bu sebeple rahat yeniyor..

MALZEMELER:(Acur ve kelek karışımı için)
*4 adet kelek
*2 adet büyük acur
**Malzeme size kalmış ben kavanozun litresine göre tuz ayarlıyorum,çünkü evde ne kalmışsa  onu da  turşu yaparım bazen,göz kararı..
*1'er litrelik 2 tane kavanoz
*4 yemek kaşığı kaya tuzu
*Her kavanoza 3-4 diş sarımsak
*Her kavanoza 1'er çay bardağı sirke
*Su
*Limon dilimleri
**Daha önceki turşuda yazdım ,ben de eskiden şeker,nohut,karabiber taneleri koyardım artık  en pratik  ve sade şekilde yapıyorum ve çok da beğeniliyor.

YAPILIŞI:
*Önce 2 litre için 1,5 litre kadar yani 6-7 su bardağı su ,sirke ve tuzu bir tencerede kaynatıp  ılınmaya  bırakalım..
*Kocaman kavanoz istemezseniz benim gibi yapın ve malzemeyi iyice yıkadıktan sonra  dilimleyin
*Temiz kavanozlara malzemeyi bölüştürürken aralara sarımsak ve limon dilimleri yerleştirin
*Kavanoz tam dolunca suyu kavanozlara dolduralım
*Eksik kalırsa hiç sorun değil,soğuk suyla tamamlayın
*İsterseniz pul biber atın (ben hep atarım)
*Sıkıca kapatıp altına bir tabak koyun,ekşirken illa suyu taşar
*Ertesi gün tuzuna bir bakın derim,azsa ekleyin ,çoksa biraz boşaltıp soğuk su koyun
*Tuzunu da test ettik artık 15 gün güneş görmeyen bir yerde olmasını bekleyelim
*Benim eşim hiç beklemez ya neyse siz bekleyin bari..
*Daha sonra kavanozu açınca havalar sıcaksa buzdolabına koyun derim..




BAMYA TURŞUSU İÇİN:

MALZEMELER
*1 kilo bamya
*1 adet limonun dilimleri
*1,5 litrelik kavanoz
*3 çorba kaşığı kaya tuzu
*3-4 diş sarımsak
*1 çay bardağı sirke
*Limon tuzunuz varsa 1 tatlı kaşığı koyun,daha da dayanıklı olur..
*Ben buna da pul biber koydum,tercih sizin..

YAPILIŞI:
*Youtube da ve HUZURLU MUTFAK sayfamda bamya ayıklamayı gösterdim
*BAMYA AYIKLAMA BUKET CENGİZ yazarsanız.youtube'da hemen bulacaksınız
*Bamyaları ayıklayıp limonlu suya atın
*Hepsi bitince süzgece alıp çok karıştırmadan yıkayın
*Yukarıda anlattığım şekilde turşunuzu kurun...

AFİYET OLSUN...

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın

Instagramdan da takip edebilirsiniz..






2 yorum: