Huzurlu Mutfak: ZEYTİNYAĞLI BAMYA
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

ZEYTİNYAĞLI BAMYA

Bamya ayıklaması biraz zaman alan ama yemesi çok zevkli bir sebze.Ben bugün zeytinyağlısını yaptım.Sağlıklı ve lezzetli bir yemek oldu..



MALZEMELER:
*1 kilo bamya
*1 büyük veya 2 küçük kuru soğan
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*2 büyük domates
*Yarım yemek kaşığı salça
*1 su bardağı sıcak su
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 adet limon

YAPILIŞI:
*Geniş bir kaba su doldurup limonun yarısını sıkalım
*Ayıklamakta olduğumuz bamyaları suya atalım
**Ayıklama şekli FACEBOOK SAYFAMDA verilmiştir,linki tıklayınız..
*Hepsi tamamlanınca süzgeçte bamyaları ezmeden süzelim
*Tencereye zeytinyağı koyup, küp küp doğradığımız soğanları atalım
*Az ateşte yağı yakmadan 3-5 dakika kavuralım
*Kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığımız domatesleri ve istersek salçayı ekleyelim
*Domatesler biraz yumuşayana kadar yani 3-4 dakika pişirelim
*Süzdüğümüz bamyaları tencereye alalım fakat sertçe karıştırmayalım
*Ezmeden alttan üste bir kaç kez karıştırıp suyunu,yarım limon suyunu ve tuzunu ekleyelim
*Bamya artık karıştırılmaz, tencere sallanarak sosuyla karıştırılır
*Kapağını kapayıp az ateşte 30 dakika pişirelim.(Çatalla bakın,yumuşak değilse biraz daha pişmeli)
**Suyu az gelirse yarım su bardağı daha ekleyip 5-6 dakika daha kaynatın..

AFİYET OLSUN..



Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın



2 yorum: