Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

YOĞURTLU KABAK SALATASI

Yaz günlerinin en sevilen salatalarından kabak salatasını sofralara sık sık getirmeli.Sağlıklı ve doyurucu bir salatadır, hatta benim için ana yemektir,sadece bundan yerim,bana yeter..




MALZEMELER:
*4 adet kabak
*1 kase yoğurt ,eğer süzme olursa daha güzel olur.
*1 silme yemek kaşığı un (kaşığa unu doldurup kabın yanına sürüp fazlalığını alınca, yani kaşıkta  dümdüz  duran malzemeye SİLME denir.).
*1-2 diş sarımsak
*Yarım demet dereotu
*Varsa dövülmüş ceviz
*Sevenler için pul biber,toz kırmızı biber,nane,sumak..

YAPILIŞI:
*Kazıdığımız kabakları yıkayıp rendeliyoruz
*Tava veya tencereye suyunu biraz sıkarak koyup unu da ekliyoruz
*Az ateşte suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişiriyoruz
**Un ,kabağın fazla suyunu alıyor,bazı  kabaklar çok sulu.
*Suyunu çekince kapatıp ılınmaya bırakıyoruz
*Bu arada yoğurt,rendeden geçirdiğiniz sarımsak ve 1 tutam tuzu iyice karıştırıyoruz
*Soğuyan kabaklarla karıştırıyoruz
*Doğradığımız dereotlarını da ekliyoruz
*Ceviz ve baharat koymak isteyen onları da ekleyebilir,daha lezzetli olur
*Servis tabağına alınca üzerine de ceviz, baharat ve dereotu konulabilir..

AFİYET OLSUN..


Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder