Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

ZEYTİNYAĞLI BAMYA

Bamya ayıklaması biraz zaman alan ama yemesi çok zevkli bir sebze.Ben bugün zeytinyağlısını yaptım.Sağlıklı ve lezzetli bir yemek oldu..



MALZEMELER:
*1 kilo bamya
*1 büyük veya 2 küçük kuru soğan
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*2 büyük domates
*Yarım yemek kaşığı salça
*1 su bardağı sıcak su
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 adet limon

YAPILIŞI:
*Geniş bir kaba su doldurup limonun yarısını sıkalım
*Ayıklamakta olduğumuz bamyaları suya atalım
**Ayıklama şekli FACEBOOK SAYFAMDA verilmiştir,linki tıklayınız..
*Hepsi tamamlanınca süzgeçte bamyaları ezmeden süzelim
*Tencereye zeytinyağı koyup, küp küp doğradığımız soğanları atalım
*Az ateşte yağı yakmadan 3-5 dakika kavuralım
*Kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığımız domatesleri ve istersek salçayı ekleyelim
*Domatesler biraz yumuşayana kadar yani 3-4 dakika pişirelim
*Süzdüğümüz bamyaları tencereye alalım fakat sertçe karıştırmayalım
*Ezmeden alttan üste bir kaç kez karıştırıp suyunu,yarım limon suyunu ve tuzunu ekleyelim
*Bamya artık karıştırılmaz, tencere sallanarak sosuyla karıştırılır
*Kapağını kapayıp az ateşte 30 dakika pişirelim.(Çatalla bakın,yumuşak değilse biraz daha pişmeli)
**Suyu az gelirse yarım su bardağı daha ekleyip 5-6 dakika daha kaynatın..

AFİYET OLSUN..



Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın



2 yorum: