Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

PATLICANLI BÖREK

Misafire layık nefis bir börek daha...Önceden arkadaşımın yaptığı TAVUKLU MİLFÖY böreği tarifini vermiştim.Ben daha sonra yine bir milföylü börek yaptım.Bu da çok güzel,pamuk gibi oldu.Patlıcanlı olduğu için çok da yumuşak bir  börek...



.

MALZEMELER:

*2'li milföylerden oluşan bir paket milföy hamuru
*Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
*2 adet kuru soğan
*2 patlıcan
*Varsa 1-2 adet sivri biber
*2 küçük veya 1 büyük domates
*Lezzeti daha da artsın derseniz yarım adet et bulyon (ben koydum)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1'er çay kaşığı karabiber,kırmızı biber
*Üzerine yumurta sarısı (beyazı içi pişip de soğuyunca ona eklenebilir,yine pişecek nasılsa)
*Susam,çörek otu.

YAPILIŞI: Aşağıda resim böreklerin pişmeden önceki hali...



İÇİ:
*Patlıcanlar alacalı soyulur ve küp küp doğranır
*Tuzlu suya atılır.(1 -2 litre suya 2 tatlı kaşığı tuz)
*Piyazlık yani yarım ay şeklinde doğranan kuru soğanlar sıvı yağda pembeleştirilir
*Varsa sivri  biberler incecik doğranarak eklenir,bir kaç dakika daha kavrulur
*Tuzlu sudan alınıp suyu sıkılan patlıcanlar tencereye alınıp beraberce 2-3 dakika kavrulur.
*İstenirse yarım bulyon eklenir
*Sonra soyulup doğranmış domatesler ve 1 çay bardağı su konulur,kısık ateşte pişirilir.
*Patlıcanlar yumuşayınca altı kapatılır
*Tuz ve baharatları atılıp ılınmaya bırakılır

*2'li milföyler hafif unlanmış tezgahta merdane yardımıyla uzunlamasına büyütülür
*Ilınan içten uzun kenara konulur ve yan kenarları 3-4 cm. içe kıvrıldıktan sonra sarılarak rulo  yapılır
* Milföyler tek tek açılarak bohça vb.şekil de verilebilir.
*Her börek sarıldıktan sonra fırın kağıtlı veya yağlanmış  tepsiye dizilir,
*Üzerine yumurta sarısı sürülür
*İstenirse susam ,çörek  otu atılır.
*200 derecelik fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirilir.




AFİYET OLSUN...

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder