Huzurlu Mutfak: KAKAOLU MEYVELİ PASTA
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

KAKAOLU MEYVELİ PASTA

  • Gençlere yeniden hayran oldum...
  • En hevesli,hem de becerikli ne çok gencimiz varmış. Benim kızımın arkadaşları da en iyi takipçilerim oldular. Aynı zamanda tarifleri uygulayıp bana geri bildirimlerde bulundular. Sadece kızlar değil erkek arkadaşları da birçok tarifi yaptılar ve bana mesaj attılar. Hepsine çok çok teşekkür ederim.
  • Arkadaşı SENA HACIOSMANOĞLU da kendi yaptığı pastanın hem resmini hem de tarifini yolladı. Harika olmuş Ben de  bloguma koymaktan onur duyarım. Özenli her iş  değerini ve yerini bulmalıdır.
  • TEŞEKKÜRLER SENACIĞIM...ELLERİNE SAĞLIK..







  • MALZEMESİ:
  • PANDİSPANYA İÇİN:
  • *6 yumurta
  • *6 kahve fincanı toz şeker
  • *1 kahve fincanı su
  • *6 kahve fincanı un
  • *2 çorba kaşığı kakao
  • *1 adet kabartma tozu
  • *Pandispanyayı ıslatmak için 1 su bardağı süt veya meyve suyu
  • KREMASI İÇİN:
  • *3,5 su bardağı süt
  • *4 çorba kaşığı toz şeker
  • *1 adet yumurta
  • *2 çorba kaşığı un
  • *1 çorba kaşığı nişasta
  • *2 çorba kakao
  • *2 paket vanilya
  • SÜSLEMEK İÇİN:
  • *4 adet muz
  • *1 kase vişne
  • *7 paket dido
  • *Tart jölesi
  • YAPILIŞI:
  • 1*Yumurtalar (oda ısısında olmalı) ve şeker 5-6 dakika krema gibi olana dek çırpılır
  • 2*Diğer malzemeler de eklenir ve karıştırılır.
  • 3*Yağlanmış kek tepsisine dökülür
  • 4*175 derecede 30 -35 dakika pişirilir.
  • 5*Krema malzemeleri tencereye alınır,karıştırılarak pişirilir
  • 6 *Soğumaya bırakılır.(Arada karıştırın ki kabuk tutmasın)
  • 7*Soğuyan pandispanya enlemesine ikiye bölünür
  • 8*Tabanı servis tabağına alınır ve sütle ıslatılır 
  • 9* Krema tekrar çırpıldıktan sonra yarısı tabana sürülür
  • 10*İsterseniz bu aşamada da muz dilimleri dizebilirsiniz
  • 11*Üst katı da koyulup sütle ıslatılır (kaşık yardımıyla),krema sürülür
  • 12*Kremanın tamamı ile pasta sıvanır
  • 13*Yanlara didolar dizililir
  • 14*Ortasına muz dilimleri ve vişneler konur
  • 15*En üste tart jölesi sürülür,(Hem parlak gösterir hem de meyveler kararmaz)
  • **Pasta çoğunlukla başkalarıyla paylaşıldığı için bir de kurdele ile bağlayarak süslenir.
  • AFİYET OLSUN....
  • Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
    Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder