Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

LİMONLU KEK

Yine limonlu bir tarifle geldim.Limon ağacından tutun,yaprağına hatta fotoğraflarına kadar her şeyini severim limonun.Sudaki ,kekteki tadını,tansiyon çıkışlarındaki şifasını,ciltteki pırıltısını  her şeyini...Bugün de hazırdan farksız bir tarifim var.Klasik keklere yıllardır  margarin veya tereyağ koymuyorum ama bu kek margarinli ve kıyır kıyır.Az  yeriz ne yapalım biz de; ben azıcık tadına baktım komşularımla çocuklar çok beğendi.İyi ki  resmini de çekmiştim ve şimdi  size sunuyorum...




MALZEMELER:

*Yarım adet oda ısısında margarin veya tereyağ
*1 çay bardağı sıvıyağ (eğer kekim küçük olsun derseniz sıvıyağ  koymayın.)
*3 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker (varsa pudra şekeri koyun, daha süngerimsi yapar)
*1 çay bardağı süt
*1 limonun suyu ve 2 limon kabuğu
*1 adet kabartma tozu
*1 adet vanilya veya yarım şişe vanilya özütü (marketlerde var)
*2,5 su bardağı elenmiş un

YAPILIŞI:

*Yumuşamış margarin.sıvı yağ ve toz şekeri krema haline gelene kadar 5-6 dakika çırpın
*Yumurtaları tek tek ilave edin ve her birinin iyi karışmasını sağlayın (mixerin devri orta olsun)
*Sonra ılık sütü,limon suyunu,rendelenmiş kabuğunu ekleyip karıştırın.(limon kabuğunu rendelerken beyazına  inmeden sarısını rendeleyin,acılık vermesin)
*Unla beraber kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek harca ekleyin.
*Artık mixerle çok karıştırmayalım ,karışım bütünleşince tamamdır.
*Dikdörtgen veya yuvarlak ,istediğiniz şekildeki yağlanmış kalıba dökün,üstünü kaşıkla düzeltin
*5-6 dakika önceden ısıtılmış180 derecede 25-30 dakika pişirin
*Fırınlar farklıdır,ortasına kürdan batırın,temiz çıkarsa pişmiş demektir.

ÜZERİ  İÇİN:

*2 dolu kaşık pudra şekeri ,yarım çay bardağı su ve yarım limon suyunu karıştırıp ılınan kek üzerine sürüyoruz.

AFİYET OLSUN

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayınız
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder