Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

BEŞAMEL SOSLU SEBZE BUKETİ

Taze sebze cenneti ülkemizde sağlıklı sebzelerden bir derleme yaptım.Süs olarak da beşamel sos kullanıp fırına verdim.Beğeneceğinizi tahmin ediyorum,denemenizi isterim...



MALZEMELER:

*1 adet kabak
*1 adet patates
*1 adet havuç
*150 gr.bezelye
*1 adet soğan
*2-3 diş sarımsak
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*Tuz,karabiber

SOSU İÇİN:

*3 çorba kaşığı sıvıyağ
*1,5 çorba kaşığı un
*2 su bardağı sebzelerin haşlama suyu veya süt
*Kaşar rendesi
*Tuz

YAPILIŞI:

*Kabak,havuç ve patatesi küp küp doğrayın
*Bezelyeleri de ekleyin
*Tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar suyu koyup yumuşayana kadar haşlayın
*Sebzeleri süzün ama suyundan 2 su bardağı ayırın
*Bir tavaya sıvıyağ alıp küp doğranmış soğan ve sarımsağı hafif kavurun ve haşlanmış sebzelerle karıştırın
*Fırın kabını yağlayıp hafifçe unlayın
*Sebze karışıma tuz atıp, kaba yayın.

BEŞAMEL SOS İÇİN,
*Tavaya sıvıyağ ve unu alıp hafif sararana  kadar kavurun,ateşi kısın
*Sebze suyu veya sütü bir yandan da tel çırpıcıyla karıştırırken ekleyin
*Az ateşte karıştırarak 5 dakika kadar pişirin
*1 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin.Ben pul biber de koydum.
*Fırın kabındaki sebzelerin üzerine yayın
*Kaşar peyniri rendeleyip 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirin

**Eğer daha da güzel renkli olmasını isterseniz beşameli soğutup 1  adet yumurta ile karıştırabilirsiniz.Ben koymadım.

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayın

Twitter'da Huzurlu  Mutfak Sayfamı takip etmek için burayı tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder