Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

KIYMALI PATATESLİ BÖREK

İşte size 20 dakikada yapılıp 20 dakikada pişen muska böreği...Az yapmak isterseniz 2 adet yufka ile de yapabilirsiniz.10 adet üçgen böreğiniz olur.Bu tarifle büyük boy fırın tepsisi tam doluyor..
Hem pamuk gibi yumuşacık, hem de milföyden yapılmış gibi  çıtır görünümlü bir börek.Yufkaları sararken hiçbir şey sürülmüyor,yani çok da pratik..





MALZEMELER: 
*3 adet yufka
*3 kaşık kıyma
*2 adet patates
*1 soğan
*1 adet yumurta(sarısı üstüne,akı iç harcına)
*Maydonoz
*1 tatlı kaşığı tuz,biraz  karabiber,kırmızı biber,nane
*En son yağlamak için 1 kaşık margarin ve yarım çay bardağı sıvıyağ

 YAPILIŞI:
*Üstüste koyulan yufkaları ortadan kesin 
*İkiye bölünmüş yufkaları üstüste koyun
*Yukarıdan aşağıya 4 parmak eninde keserek  şeritler elde edin
*Onları da üstüste koyun ki masada yer açılsın
*Kıyma, rendelenmiş ve suyu sıkılmış patates ve soğan,maydonozu ve baharatları karıştırın
*Şeritlerden 2 adet alıp üstüste koyun
* Ucuna içten koyup üçgen şeklinde kapatın ve yukarı doğru devam edin
*Sarma işi bitince bir kasedeki suyla kalan kısmı ıslatıp yapıştırın
*Yağlanmış tepsiye dizin
*Eritilen margarin ve sıvıyağı karıştırıp böreklere sürün
*Yumurta sarısı sürüp,susam,çörekotu serpin
*200 derecede kızarana kadar pişirin

AFİYET OLSUN

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın


2 yorum:

  1. Ben de çok severim muska böreğini ellerinize sağlık güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Canan Hanım.Sizin yaptıklarınız da bizim bayıldıklarımızdan..

      Sil