Huzurlu Mutfak: EKMEKLİ OMLET
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

EKMEKLİ OMLET

Bayat ekmekleri  değerlendirmenin bir yolunu daha paylaşayım  sizlerle.Gerçi ekmeklerin bayat olması şart değil,ayrıca.esmer ekmekle de olabilir.Pazar sabahı için kolay ve güzel bir seçenek olacağı gibi 5 çayında veya yemeksiz  günlerde de nefis olur...Bir yapın sanırım aynı  düşüneceğiz.





MALZEMELER:(4-6 kişilik)

*1 adet bayat ekmek
*3 yumurta
*1 bardak süt
*4-5 adet sosis veya  biraz sucuk
*8-10 adet zeytin
*Biraz beyaz peynir
*İsterseniz maydonoz,dereotu
*Baharat
*2-3 kaşık sıvıyağ

YAPILIŞI:

*Ekmekleri küp küp doğrayın
*Sosis,sucuk,yeşilleri doğrayın
*Zeytinlerin yanlarından bıçakla keserek  çekirdeklerini çıkarın
*Tüm malzemeyi karıştırıp yağlanmış tavaya boşaltın.
*Düzeltip az ateşte pişirin
*Düz bir kapak veya tabakla çevirin
*İki tarafı da kızarınca tamamdır,

AFİYET OLSUN...

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı  takip etmek için burayı tıklayın

Twıtter'da Huzurlu Mutfak  sayfamı  takip etmek  için burayı tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder