Merhabalar
Sizlerle kabak tatlısının en güzel halini paylaşmak istiyorum
MALZEMELER
2 kg balkabağı
3 su bardağı toz şeker
1 büyük tarçın çubuğu
7_8 adet karanfil
Üzerine tahin
YAPILIŞI
Kabak dilimlerini soyup iyice yıkayalım
Geniş bir tencereye doğrayalım
Üzerine toz şekeri her yerine gelebilecek şekilde dökelim
Kapağını kapatıp 3_4 saat bekletelim
Bu esnada kabakları suyunu salmış oluyor
Üzerine tarçın çubuğu ve karanfilleri koyup orta ateşe koyalım
10_15 dakika sonra ocağı biraz daha kısalım
Bu arada tencerenin kapağı kapalı olarak pişsin
Arada tencereyi kendi etrafında çevirerek şerbetin dağılımını sağlayalım
Kabaklar yumuşayınca kapağı açık olarak kısık ateşte pişirmeye devam edelim
Tatlı şerbeti çekip Kabaklar hafif karamelize olunca tatlıyı kapatalım
İyice soğuyunca servis tabağına alalım
Üzerine tahin gezdirelim
Tabii varsa dövülmüş ceviz serpelim, şahane olur👍👍👍
AFİYET olsun
Kanalıma Abone olmayı unutmayın olur mu arkadaşlar
Beğeni ve yorumlarınızı bekliyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder