Huzurlu Mutfak: TAVUKLU BOHÇA BÖREĞİ
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

TAVUKLU BOHÇA BÖREĞİ



Merhaba arkadaşlar
Bugün elimde 2 adet tavuk göğsü vardı,yufka da almıştım, ben de bir kısmını börekte, bir kısmını da pilav yanında kullanmak için #tavuksote yaptım👍
Pamuk gibi, hem hafif, hem de lezzetli bir börek oldu, tavsiye ederim 👋
MALZEMELER
2 adet yufka
1 adet tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
Yeşil ve kırmızı biber
Tuz, pul biber, karabiber, kırmızı biber
SOS İÇİN
Yarım Türk Kahvesi fincanı zeytinyağ @akseka
1 Türk kahvesi fincanı su
ÜZERİNE
Yarım yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Sostan kalırsa onu da ekleriz
Ve susam
YAPILIŞI


Tavamıza biraz zeytinyağı koyup sırasıyla doğranmış soğan, biberler, tavuk ve Domatesi, her birini biraz  kavurarak ilave ediyoruz
Baharatları da ekleyerek kapağını kapatıyoruz
Kendi suyunda pişecektir
Daha sonra biraz soğuması için kenara alıyoruz
❤️❤️
1 yufkayı tezgaha seriyoruz
Su ve zeytinyağ karışımı ile ıslatıyoruz
Üst ve alt kısmını ortada birleştiriyoruz
Yanları da ortaya doğru getirip kare bir şekil elde ediyoruz
Kareyi 4 e bölüyoruz
Her bir parçaya iç malzemeden koyarak zarf şeklinde kapatıyoruz
Ters çevirerek
Yağlanmış tepsiye diziyoruz
2.yufkayı da aynı şekilde hazırlıyoruz
Yoğurt, yumurta karışımından her böreğin üzerine bolca sürüyoruz, (sadece yumurta sarısı da sürebilirsiniz ama böyle daha yumuşak Oluyor ) 
Üzerlerine susam serperek185 derecedeki ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder