Huzurlu Mutfak: ŞAMBALI TATLISI
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

ŞAMBALI TATLISI

HAYIRLI RAMAZANLAR DİLERİM ❤️
KLASİK ŞAM (ŞAMBALI) TATLISI karşınızda..
NOT❤️Dün tarifi deneyen ama iyi dilimlenmediğini hamur gibi olduğunu söyleyenler oldu pişmesi ve şerbetin koyu olması çok önemli ama madem sıkıntı oldu tarife 1 yumurta ekliyorum o zaman kesinlikle dağılmayacaktır🌺🌺🌺🌺



MALZEMELER (32_35 cm.çapında veya biraz büyük tepsi için)
500 gr.irmik
1 su bardağı toz seker
1  yumurta
2 su bardağı katı olmayan yoğurt (eğer kutuyu yeni açtıysanız yoğurdu biraz sulandırın)
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat (karbonat sararmasını sağlıyor,kab.tozu yerine karbonat kullanırsanız daha güzel olur)
1 vanilya 
ÜZERİNE
Kaynar suda bekletip kabuğunu çıkardığımız badem veya yer fıstığı (badem pişerken daha beyaz kalıyor,daha güzel görünüyor,benden söylemesi)
ŞERBETİ
4 su bardağı tepeleme toz şeker 
4 su bardağı su
1 dilim limon



YAPILIŞI 
Önce şerbet malzemelerini karıştırıp Kaynadıktan sonra kısık ateşte 7_8 dak.daha pişirelim
Soğumaya bırakalım
KEKİ
Bir kaba irmik, yumurta ,toz şeker,un ve vanilyayı koyup karıştıralım
Sonra yoğurdu ekleyerek karıştıralım
Katı olursa biraz süt veya yoğurt ilave edelim
Kıvamı koyu olacak ama tepsiye döküldüğünde düzeltebileceğimiz gibi ,koyu kek kıvamında  olmalı
Yağlanmış olan büyük boy dikdörtgen veya yuvarlak kalıba dökelim 
Islattığımız kaşık veya spatula ile güzelce düzeltelim
Üzerini kapatarak en az 30 dak.bekletelim ki irmikler şişsin
Bekleme süresi sonunda  ister dikdörtgen dilimler, isterseniz benim gibi şekil vererek  bıçakla iz yapalım
Aralara badem yerleştirelim
Önceden ısıtılmış 160_170 derecedeki fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim 
Tatlı kızardıktan sonra fırından alalım 
Dilimleri tam olarak keselim
Soğumuş olan şerbeti kepçe yardımıyla dökelim
Kapalı fırına koyarak kapağı açık bırakalım
Fırın soğuyana kadar tatlı da şerbeti çekiyor
Bu tatlı beklerse çok güzel oluyor ,bugün yapıp yarın Servis edince tam kıvamında olacaktır.
SERVİS İÇİN ACELE ETMEYİN, DİLİMLER DAĞILABİLİRİZ EN AZ 5 SAAT BEKLEYİP SOĞUMALI
❤️
❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder