Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

LEZZETİN YENİ ADRESİ SERAF RESTORAN

EFSANE ANADOLU LEZZETLERİ...



  Merhaba Arkadaşlar..
Geçenlerde yeni açılan bir restoranı ziyaret ederek deneyimlerimi paylaşmamı isteyen bir davet aldım.Gastronomi Turizmi Derneği önderliğinde ve hepimizin tanıdığı ŞEF Ömür Akkor'un tanıtımıyla harika bir tanıtım ve açılış gecesi gerçekleşti.
  SERAF RESTORAN Bağcılar Mahallesi'ne bağlı Mahmutbey Gişelerinden yakınında çok lüks ama sıcacık bir Et Restoranı..
Ama ne restoran ,dekorasyonu ,sunum,servis ve tabii ki lezzetleriyle muhteşem bir yer.
Unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı lezzetlerinin yapıldığı Restoran iki katlı.Girişte vale mevcut,park sorunu yok.
Giriş katı o kadar güzel dizayn edilmiş ki bir tarafta taptaze sebze ve meyvelerle dolu manav kısmı,bir tarafta tertemiz düzenlenmiş et reyonu,başka tarafta ise zeytinyağları ve diğer ürünler var,her taraf görsel bir şölen..

SERAF RESTAURANT
Yukarıdaki linki tıklayarak adres ve telefon bilgilerini alabilirsiniz...
















  Yemek için üst kata çıkılıyor ve ayrıca çok güzel bir bahçe kısmı mevcut.





  16 şubat 2017 akşamı gerçekleşen gecede, yöresinden gelen sebze ve meyveler, katkısız, saf ve doğal ürünler ile kadim Anadolu kültürünün eşsiz değerlerini yansıtmasıyla bilinen Seraf Restaurant’ın Şefi Fuat Usta’nın misafirler önünde içli etli yaprak sarma ile doldurulup 10 saat usul usul pişen kaburga dolması sunumu misafirlerden tam not aldı.Türk mutfağına dair 20 kitaba imza atan Ömür Akkor'un ''Türkiye'nin tadına doyulamaz bir mutfak kültürü var ve bunu Seraf gibi bu uğura gönül veren mekanlar sayesinde daha da duyurmalıyız.''şeklinde konuştuğu gecede Akkor'un şahane sunumları ise göz doldurdu.
Aşağıda ŞEF Ömür Akkor,bizleri davet eden Nalan Tarım Oğlakçıoğlu ve biz..Sağdan 3.benim💕Bir yanımda ŞEF Ömür Akkor,bir yanımda sevgili Nalan Hanım...





Gastronomi Turizmi Derneği üyeleri, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Derneği Başkanı Yalçın Manav, Sirha Türkiye Direktörü Abel Villemin, Seyahat yazarı ve Turizmci Cem Polatoğlu, Gastronomi ve Turizm basını, Türsab acentaları ve popüler ve fenomen yemek bloggerlarının da yer aldığı gecede Seraf Restaurant sahibi Doğan Yıldırım ‘Bizler Türk Mutfağı’na duyduğumuz sevgiyi burada geliştirip Seraf sayesinde her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Burada ketçap, mayonez gibi gıdalar yok. Tüm ürünlerimizi yöresinden gelen sebze ve meyvelerle katkısız saf ürünlerle hazırlıyoruz.’diye konuştu.




GASTRONOMİ TURİZMİ DERNEĞİ’NDEN PLAKET

Efsane Anadolu Lezzetleri’nin modern temsilcisi Seraf Restaurant’ ın düzenlediği gecede katkılarıyla yer alan GTD yönetim kurulu başkanı Gürkan Boztepe, derneğin 6 ayda büyük bir büyüme gerçekleştirdiğinden ve Türk mutfağını dünyaya tanıtma misyonunun gün geçtikçe daha büyük ilgi gördüğü ve bu misyonu görev bilecek çılgınlara ihtiyaç olduğundan bahsetti.

Süryani İçli Köfte, Sebzeli Yoğurt Çorbası, Keşkek, Lüle Kebap ve Kaburga dolması ikramlarıyla misafirlerine Anadolu topraklarında hissi yaşatan gecede, Gürkan Boztepe, Doğan Yıldırım ve Seraf Restaurant Genel Müdür’ü Sinem Özler’e plaket verdi.




ÖZETLE...


 Gastronomi Turizm Derneği yöneticileri günümüzde Yemek sevdalılarının tatile giderken hangi ülkede nerede ne yendiğini öğrenerek hareket ettiğini ve hatta sadece farklı lezzet ve mekanlar için yolculuğa çıktığını anlattılar.Ülkemizde  Osmanlı'dan, hatta daha öncesinden gelen tatların çok iyi tanıtılması ve iyi şekilde sunulmasıyla büyük bir turizm atağına geçebileceğimiz , ülkemize turist ve yabancı para girişinin artacağını vurguladılar.
  Veee tabii ki şahane yemekler..


 Gerçekten hem kültür alış verişi hem de ekonomi açısından Gastronomi yani yeme_içme Turizmi her ülke için önem arzetmektedir.
  Daha sonra ise Restoran sahibi ve yöneticileri amaç ve vizyonlarından,ayrıca ürün ve lezzet kalitelerini söz ettiler,önemli bir yatırım olarak yola çıkılmış ,heyecanlı ve işlerini şevkle yapan insanlar...
   Gelelim ekibe...Aşçıbaşı ve yardımcıları,ayrıca garsonlar ve diğer çalışanlar özenle seçilmişler..Güler yüzlü ve sorun çözme odaklı çalışanlar var..

Veee harika yemeklerden bazı örnekler..

Kaburga Dolması...




Süryani Usulü İçli Köfte..





Lavaşlı Et sote..





Humus..




İrmik tatlısı ve Vişneli Sorbe...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder