MALZEMELER (orta boy dikdörtgen teflon kalıp için)
2 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı kurutulmuş meyve şekerlemesi (pasta malzemeleri satan yerlerde,Metroda var)
1 kabartma tozu
1 vanilya
2 su bardağı un
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri beyazlasana kadar çırpalım
Sütü ve yağı ekleyerek düşük devirde çırpalım
Elediğimiz un, kab.tozu.vevanilyayı spatula ile yavaşça ekleyelim
Şekerlemeleri ilave edelim
Margarinle yağlayıp unladığımız kek kalıbına dökelim
170 derecedeki ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim
Kızarınca kürdan testi yapalım ve temiz çıkarsa fırını kapatalım
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder