Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

TAZE BÖRÜLCE YEMEĞİ



MALZEMELER 
1 kg.taze börülce 
2 adet orta boy kuru soğan 
1 çay bardağı Zeytinyağ 
2 adet domates
1 tatlı kaşığı dolusu salça
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz 

YAPILIŞI 
Uçları alınıp (istenirse) ortadan kesilen börülceler iyice yıkanır
Soğanlar ince ince doğranır
Domatesler küp küp doğranır
Düdüklü veya altı geniş tencereye biraz börülce biraz domates ve soğan ve yine börülce,domates ve soğan dizilerek sıcak suyla açılan salça,yağ ve tuz eklenir 
1 su bardağı  su ilavesiyle pişmeye bırakılır.
Düdüklü tencere kullanılıyorsa bu su yeterli ama normal tencerede suyu çekince yumuşamamışsa yine 1 su bardağı sıcak su ekleyerek güzelce pişirilir
AFİYET OLSUN 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder