İYİ AKŞAMLAR DİLERİM..
MÜRDÜM ERİKLİ KEK
Daha sulu eriklerle yaparsanız eriklerin suyu daha da güzel bir görüntü oluşturabilir.Ama tabii lezzet çok güzel,denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 klasik su bardağı sıvıyağ
1 klasik su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 kabartma tozu
1 vanilya
2,5 su bardağı un
Üzeri için bolca doğranmış mürdüm eriği..
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri beyazlasana kadar çırpalım
Sütü ve yağı ekleyerek düşük devirde çırpalım
Elediğimiz un,kab.tozu.ve vanilyayı spatula ile yavaşça ekleyelim
Bu işlemi tel çırpıcıyla da yapabilirsiniz
Yağlanmış veya yagli kagit serili tepsiye veya kelepçeli kalıba boşaltalım
İnce ince doğradığımız erikleri kek hamurunun tüm yüzeyine sıralayalım
175 derecedeki ısınmış fırında 35_40 dakika pişirelim
Kızarınca kürdan testi yapalım ve kürdan temiz çıkarsa fırını kapatalım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder