Huzurlu Mutfak: MÜRDÜM ERİKLİ KEK
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

MÜRDÜM ERİKLİ KEK

İYİ AKŞAMLAR DİLERİM..
MÜRDÜM ERİKLİ KEK
Daha sulu eriklerle yaparsanız eriklerin suyu daha da güzel bir görüntü oluşturabilir.Ama tabii lezzet çok güzel,denemenizi tavsiye ederim. 



MALZEMELER 
4 yumurta 
1,5 su bardağı toz şeker 
1 klasik su bardağı sıvıyağ
1 klasik su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın 
1 kabartma tozu 
1 vanilya 
2,5 su bardağı un 
Üzeri için bolca doğranmış mürdüm eriği..



YAPILIŞI 



Yumurta ve şekeri beyazlasana kadar çırpalım 
Sütü ve yağı ekleyerek düşük devirde çırpalım 
Elediğimiz un,kab.tozu.ve vanilyayı spatula ile yavaşça ekleyelim 
Bu işlemi tel çırpıcıyla da yapabilirsiniz 
Yağlanmış veya yagli kagit serili tepsiye veya kelepçeli kalıba boşaltalım 
İnce ince doğradığımız erikleri kek hamurunun tüm yüzeyine sıralayalım
175 derecedeki ısınmış fırında 35_40 dakika pişirelim 
Kızarınca kürdan testi yapalım ve kürdan temiz çıkarsa fırını kapatalım.
AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder