Huzurlu Mutfak: PAMUK POĞAÇA (SIVIYAĞ İLE)
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

PAMUK POĞAÇA (SIVIYAĞ İLE)




Mayalı yumuşacık poğaçalar yapmak isteyen ama katı yağ ile arası olmayanlar için harika bir seçenek..Yapacak olanlara AFİYET ŞEKER OLSUN 
MALZEMELER 
1 Su bardağı sıvıyağ, 
1 su  bardağı sıcağa yakın süt ,
1 paket kurumaya 
1 yumurtanın akı (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un,ben bir kısmını kepekli un koydum, çook yumuşak bir hamur olmalı.
İçine arzu ettiğiniz malzemeden koyabilirsiniz.
YAPILIŞI 
Geniş bir kaba aldığımız Sıcağa yakın süt, toz şeker ve mayayı karıştıralım
Diğer malzemeleri ekleyelim ve bardak bardak un koymaya başlayalım 
Hamur toparlanana kadar kaşıkla da karıştırabilirsiniz
Yumuşak bir hamur olmalı
Yoğurduktan sonra 30 dak.kabı poşete sokarak mayalandırdım
Arasına  peynir koyarak kapatalım ve üzerine yumurta sarısı sürelim.15 dak.kadar da tepside beklettikten sonra 185 derecedeki önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Piştiğinde bile o kadar yumuşaktı ki anlatamam.AFİYET OLSUN..
Hamuru hazırlarken sıvıları çok güzel karıştırdım,pürüzsüz bir hamur oldu..

6 yorum:

  1. elıne saglık cnm mukemmel gorunuyor

    YanıtlaSil
  2. Şu bir kaç gündür canım da gerçekte o kadar poğaça istiyorki. Kendimi yapmakla yapmamak arasında zor tutuyorum. Bu görüntü beni mutfağa koşturacak gibi görünüyor. Ellerinize sağlık Buket hanım. Gerçekten puf puf görünüyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Emelcim beğenmene çok sevindim,sen daha güzellerini yaparsın,çook öpüyorum ...

      Sil
  3. Ortalama kac su bardagi un aliyor buket hanim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortalama 4,5 su bardağı un alıyor ama yine de fazlası yanınızda olsun belli olmaz.Çok çok teşekkür ederim

      Sil