Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

YOĞURTLU ISPANAK KAVURMASI

Bayıldığım bu lezzeti zayıflama sürecinde çok yapıyorum,tokluk  hissine yardımcı bir yemektir.Yoğurt, ıspanaktaki demirin emilimini azaltabilir ama demir eksikliği sorununuz yoksa bu şekilde zevkle tüketebilirsiniz.



MALZEMELER
1 kg. ıspanak
1 iri soğan
2 diş sarımsak
250 gr.suyu süzülmüş yoğurt
Pul biber,istenirse karabiber
YAPILIŞI
Ispanaklar su altında ayıklanır, doğranır ve bir kap içerisindeki suda biraz bekletilir
Süzgeçle süzüldükten sonra yine bolca yıkanır
Bir kaba alınır ve üzerine kaynar su dökülür
Yumuşayan  Ispanaklar biraz ılınınca suları sıkılır
Tencereye biraz zeytinyağı konulur,incecik doğranan soğan ve sarımsaklar eklenir,biraz kavrulur
Evde varsa bir iki tane kuru acı biberi de ekleyebilirsiniz
Ispanaklar eklenerek karıştırılır
7_8 dak.kadar suyunu iyice çekmesi sağlanır
Altı kapatılır
Biraz soğuduğunda çırpılmış yoğurtla karıştırılır
Ben sarımsağı yemekte kullandım ki pişmiş olsun ve koku yapmasın..
Üzerine pul biber ekilerek sunuma hazır olur
AFİYET ŞEKER OLSUN

1 yorum:

  1. Buket hanımcım ellerinize sağlık. Çok sevdiğim lezzeti bambaşka bir yemek. Hem de çok sağlıklı. Sunum da ayrıca güzel olmuş. 🌟

    YanıtlaSil