Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

RUM TATLISI (KIBRIS TATLISI)


Kızımla beraber Mübadele,Göç ve Azınlık Yemekleri Paylaşımındayız..
Sevgili arkadaşım @mujganyurtseven davetiyle bu güzel ortama ben de RUM TATLISI (Kıbrıs Tatlısı)yaparak eşlik ettim.Harika bir lezzet..Ve yapılan tüm yemekler çok güzel,isimlerini daha sonra paylaşacağım..


RUM TATLISI (Kıbrıs Tatlısı)
KEKİ
4 yumurta 
1 su bardağı toz şeker 
1 su bardağı sıvıyağ 
1 su bardağı dövülmüş ceviz_fındık 
Yarım su bardağı hindistan cevizi 
1 su bardağı galete unu
1 kabartma tozu 
1 vanilya 
4_5 diş dövülmüş karanfil
(UN YOK)
ŞERBETİ
2 su bardağı toz şeker 
2,5 su bardagi su
1 yemek kaşığı limon suyu 
ÜZERİNE KREMASI
1 litre süt
4 dolu yemek kaşığı un 
1 vanilya 
1 poşet krem şanti 
YAPILIŞI 
Önce şerbet malzemelerini karıştıralım
Kaynadıktan sonra kısık ateşte 4_5 dak
Y.daha ğişirelim ve soğuması için kenara alalımumurta ve şekeri beyazlasana kadar çırpalım 
Diğer tüm malzemeleri sırasıyla ekleyelim ve yağlanmış büyük boy kare borcama dökelim
185 derecedeki fırında kızarana kadar pişirelim 
İlk sıcaklığı geçince ılık şerbeti üzerine dökelim
Krema malzemelerini krem şanti hariç karıştırarak pişirelim
Kaynadıktan sonra bir iki dakika daha pişirip kapatalım
Arada karıştırarak ılıtalım
Krem şantiyi ekleyerek iyice çırpalım
Tatlının üzerine düzgünce yayalım
Üzerine Hindistan cevizi ve fıstık serpelin
Ilındıktan sonra buzdolabına kaldıralım
Muhteşem bir lezzet, tavsiye ederim..
AFİYET ŞEKER OLSUN 

1 yorum:

  1. Bu tatlıyı ben de çok seviyorum hafif ve lezzetli ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil