Arkadaşlar pastayı yaptıktan sonra sıradanlığı bozasım geldi ve beyaz krem şanti ile üzerindeki çikolata sosu dalgalı hale getirdim.Bana özel bir şey olsun istedim."Bırak dağınık kalsın dedim"yani
MALZEMELER
(Ben kalpli kalıpta yaptım,aynı tarifi 24_26 cm.lik kalıp veya tepsilerde yapabilirsiniz,bol bir malzemedir)
*3 iri yumurta
*Klasik 1 su bardagi toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvıyağ
*3 yemek kaşığı kakao
*2,5 su bardagi un
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
Üzerine 2 su bardağı süt
BEYAZ KISMI
*1 poşet sade krem şanti
*1 su bardağı soğuk süt
EN ÜSTÜNE
*Hazır çikolatalı sos hazırlanabilir.Veya evde pişmiş olan ılıtılıp dökülebilir.
YAPILIŞI
*Kakao,un,kab.tozu ve vanilyayı karıştırıp eleyelim
*Oda ısısındaki yumurtaları toz şekerle beyazlasana kadar çırpalım *Süt ve sıvıyağı yarım yarım dökerek arada çırpalım
*Kuru malzemeyi bir kaç defada eklerken çırpıcıyı değil,spatula veya tel çırpıcı kullanalım.Malzemeyi alttan üste katlar gibi yaparak kuruları ilave edelim
*Yağlanmış ve unlanmış kalıp veya tepsiye dökerek 175 derecedeki ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim
*Pişince Fırını kapayıp kapağını açalım ve 10 dakika sonra fırından alalım
*Üzerine 2 su bardağı sütü gezdirelim
*Krem şanti ve sütü çırpalım *Kek biraz soğuyunca üzerine yayalım
*Hazırladığımız çikolatalı sosu arada karıştırarak soğutalım ve en üste yayalım
💕💕Ağlayan pastamız hazırdır
Çook lezzetli bir pasta oldu.
AFİYET ŞEKER OLSUN
Yine muhteşem bir görüntü ve lezzet. Ellerinize sağlık Buket hanım. Çok sevdiğim ve çok da beğeni alan bir pastadır.
YanıtlaSilÇok çok teşekkür ederim canım, sevgilerimle
YanıtlaSilÇok çok teşekkür ederim canım, sevgilerimle
YanıtlaSilellerinize sağlık..
YanıtlaSil