Huzurlu Mutfak: FLOGNARDE ( BALKABAKLI KREMALI TATLI )
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

FLOGNARDE ( BALKABAKLI KREMALI TATLI )


Daha önce KLAFUTİ (Clafoutis) tarifini yapmıştım.Bu kremalı ve krebe benzer sıvı hamuru vişne üzerine dökerek yapınca adı KLAFUTİ,diğer meyveler üzerine dökerek pişirilince FLOGNARDE oluyor.Bir Fransız tatlısı. .
O kadar hafif bir tatlı ki bir kez yaparsanız her misafirde aklınıza gelir,evde ne meyve varsa yapmak istersiniz.Bunu yaptığım misafirlerim formuna dikkat eden kişilerdir ama 2.dilimi almadan da edemediler,benden söylemesi.

・・・Zeynep'ten....
Fransiz tatlisi Flognarde, annecigim @huzurlu_mutfak bu sefer en sevdigim tatlardan biri ile, balkabagi ile yapti! 
Delicious French dessert Pumpkin Flognarde!
Made by my fav chef, my mom @huzurlu_mutfak ... A flognarde is very similar to a traditional clafoutis, but instead of made with cherries it is filled with other kinds of fruit.



TARİF .. MALZEMELER
*3 iri yumurta
*100 gr toz şeker
*1 tutam tuz
*60 gr (1 çay bardağı) un
*150 ml (1,5 çay bardağı) süt
*200 ml (1 kutu) taze krema
*1 tatlı kaşığı vanilya
*2 büyük dilim balkabağı
*1 tatlı kaşığı kadar yumuşak tereyağı (kalıbı yağlamak için)
*Şeftali,böğürtlen,kaysı,her meyveyle yapılabilir.


YAPILIŞI
*Balkabaklarını 1 kaşık şekerle 5 dak.pişirdim ve soğuyunca minik minik doğradım.
*Fırın 180 dereceye ısıtılır. 28 cm’lik yuvarlak cam veya porselen tart kalıbı bir parça tereyağıyla yağlanır. 
*Derin bir karıştırma kabı içerisine yumurtalar kırılır. 
*Bir tutam tuz, şeker ve vanilya eklenir ve çırpma teliyle elde karıştırılır. 
*Bu karışım için elektrikli mikser kullanılmaz çünkü yumurtaların köpürmemesi gerekir. 
*Un elenerek 2-3  defada ve her seferinde karıştırarak eklenir. 
*Ardından süt ile krema eklenir, bir çırpma teliyle güzelce karıştırılır. Karışım,  krep hamuru gibi olmalıdır.
*Kabımıza balkabaklarını yayarak üzerine hamuru dökelim 
* Ben fotoğrafta daha şık olsun diye üzerinden yaydım,daha doğrusu tabanda olmasıdır..
Klafuti 185 derecede ortası hafif kızarana kadar pişirilir.
AFIYET OLSUN. ..

5 yorum:

  1. Elinize sağlık çok hoşuma gitti ben elmayla yapacağım

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim.Elmalı da çok güzel olur.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim.Elmalı da çok güzel olur.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar fazla balkabagi tatlim var bunu onunla degerlendirebilir miyim

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar bunu elimde fazladan kalan balkabagi tatlimla degerlendirebilir miyim acaba

    YanıtlaSil