Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

LEOPAR KURABİYE

MALZEMELER

*125 gr.margarin veya tereyağ
*1 cay bardağı sıvıyağ
*1 yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri (şekeri daha az koyarsanız daha rahat açılır,çok tatlı  sevmiyorsanız yarım  bardak da koyabilirsiniz.Ben hep yarım bardak koyuyorum.)
*3 kasık dolusu nişasta
*1 vanilya
*Yaklaşık 3_3,5 su bardağı un
*Kakao  Orta boy hamura eklenecek olan 1,5 yemek kasığı kakao
 Küçük boy hamura eklenecek olan 1 tatlı kasığı kakao



YAPILISI

*Kakao hariç tüm malzemeyi karıştırarak yumuşak bir hamur elde edelim.
*Yumuşak hamurdan bir tane greyfurt büyüklüğünde,bir tane de mandalina kadar  parça ayıralım.
*Buyuk olan parçaya 1,5 yemek kaşığı kakao ekleyerek yoğuralım
*Küçük olana 1 tatlı kaşığı ekleyip yoğuralım.
*Koyu renk hamuru dikdörtgen açalım.
*Acık renkli küçük olanı silindir bir rulo yapıp üzerine koyalım 
*Dikdörtgen hamurla saralım.2 cm.eninde keselim.
*Beyaz hamurumuzu un yardımıyla kurabiye kalınlığında yani yarim santim açalım
*2 cm.eninde kestiğimiz kakaolu ruloları istediğimiz yerlere koyup bastıralım.
*Merdaneyi hafifçe unlayarak üstünden geçelim.
*Istediğimiz kalıp veya bardakla keserek bir spatula ile kaldıralım ve tepsiye  yerleştirelim.
*Tepsinin yağlanması şart değil,yapışmıyor ama yağlı kağıt kolaylık olur..
*5 dak.ısıtılmış 185 derecedeki fırında 20 dak.pişirelim
*Fırında 10 dak tutup çıkaralım.
PÜF NOKTASI:
*Sert margarini veya tereyaği oda isisinda yumusatıp yapınca dağılmaz,yumuşak margarin tavsiye etmem,zor acılır.Bir de açmadan önce biraz dolapta soğutmak iyi olur
*Acarken merdaneye arada hafif un surun,kolay açılır.

AFİYET OLSUN...
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayınız
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayınız
İnstagram'da huzurlu_ mutfak yazarak takip edebilirsiniz...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder