Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

PANDİSPANYA


Her türlü pastada kullanabileceğiniz bir pandispanya tarifi..Daha büyük pastalar için ölçüleri birer veya ikişer sayı artırabilirsiniz..
Avusturalya 'dan arkadaşım Nilgün Kılıç Shomshe yıllardır yaptığı nefis pastaların pandispanya tarifini bana yolladı.Yapılışı biraz daha emek istiyor ama sonuçta harika bir pandispanya oluyor.Resmini yollamış,bayıldım.Onun ölçüleri ve yapışıyla anlatacağım...
Dış ülkelerdeki pastaların ,sünger keklerin tarifi...




PANDİSPANYASI İÇİN:
*4 yumurta
*5 çorba kaşığı toz şeker
*4 çorba kaşığı un
*2 çorba kaşığı nişasta
*1 adet kabartma tozu





PANDİSPANYA YAPILIŞI:
*Oda sıcaklığındaki yumurtaları 4-5 dakika çırpıp kabartalım
*Şekeri kaşık kaşık eklerken çırpmaya devam edelim ve tam 10 dakika krema gibi olana  kadar mikserle çırpalım
* Un ,nişasta ve kabartma tozunu birlikte 3-4 defa yüksekten eleyelim,havalansın
*Yumurta şeker karışımının havasını kaçırmadan, kaşık kaşık ekleyerek, unlu karışımı  yumurta ve şekere ekleyelim
**Spatula ile alttan üste hafifçe ekleyelim ki havası sönmesin
*Yağlanmış ve fırın kağıdı serilmiş  kek kalıbına veya tepsisine dökelim
*5 dakika önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirelim
*Bir kürdan batırıp bakın,eğer temiz çıkıyorsa olmuştur.çok pişirmeyelim,sert olur
*Pandispanyayı fırından çıkarıp soğumaya bırakalım
 Pasta için,
 *2 adet kalıbımız varsa bu hamuru ikiye bölüp pişirelim
*Birini ters çevirip krema veya marmelat sürüp diğerini kapatalım ve kremayla sıvayıp  süsleyelim..

AFİYET OLSUN..


Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın
İnstagram'da huzurlu_ mutfak yazarak takip edebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder