MALZEMELER:
*1 kilo mürdüm eriği
*4 su bardağı toz şeker
*5-6 damla limon veya 3 adet limon tuzu
*1 adet çubuk tarçın
*3-4 karanfil
YAPILIŞI:
*Erikleri yıkayıp bıçakla ikiye bölelim
*Dilim dilim keserken çekirdeği de çıkmış olur
*Sonra küp küp keserek tencereye koyalım
*Toz şekeri üzerine döküp 7-8 saat kapağını kapatıp bekletelim
*Kapağını açıp pişmeye bırakalım
*Tarçın çubuğunu ve karanfili atalım
*Tahta kaşıkla arada karıştırıp köpüğünü alarak az ateşte 30-40 dakika pişirelim
*Kaynarken üzeri köpük köpük oluyorsa kontrol edelim
*Soğuk bir tabağa bir kaşık dökelim,yoğunlaşırsa olmuştur
*Limon suyu veya limon tuzunu ekleyelim
*Altını kapatınca 10 dakika sonra temiz ve kuru bir kavanoza doldurup kavanozu ters çevirelim
*Soğuyunca istersek buzdolabına koyabiliriz
AFİYET OLSUN...
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder