Huzurlu Mutfak: TAVUKLU PATATES CİPSİ
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

TAVUKLU PATATES CİPSİ

Haşlanmış tavuk etiniz varsa veya kolay ve hafif bir tavuklu yemek yapayım derseniz tam size göre bir tarif...Salçalı yemekler yazın pek rağbet görmez bizim evde,daha çok fırında yaparım.Bunu özellikle çocuklar çok sever..




MALZEMELER:
*3 adet tavuk baget,pirzola veya evdeki tavuk  etinden ne varsa
*3-4 adet patates
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz,kırmızı biber
*Ve fırın

YAPILIŞI:
*Tavuk etlerini 5-6 su bardağı suyla haşlayın
*Patatesleri  soyup incecik dilimleyin 
*Tüm malzemeyi  sıvı yağla ,tuz ve baharatla karıştırıp ısıya dayanıklı bir kaba alın
*185 derecede patatesler yumuşayana kadar pişirin

**Patatesler  çok  ince ve malzeme iyi yağlanmış olsun ki,pişene kadar  tavuklar çok kurumasın...


Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder