Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI

Bugün iftara yaptığım mercimek çorbasının tarifini hemen vermek istiyorum.Çünkü herkes ikişer tabak yedi.Bizim ülkemizde herkes mercimek yapar ama süzmeyi herkes yapmaz.Hem hatırlatmak için hem de yemek yapmayı yeni öğrenenler için tarifi yineleyelim.Geleneksel çorbamızdır mercimek, hiçbir şey onun yerini tutamaz.İftarda çorbası bitenler sahura bu güzel çorbayı yetiştirebilirler. Hadi başlayalım...


MALZEMELER;

*1,5 su bardağı kırmızı mercimek
*1 adet soğan
*1 adet patates
*Çeyrek çay bardağı sıvı yağ veya 1 kaşık tereyağ
*1 kaşık un
*10 su bardağı su
*2 tatlı kaşığı tuz,nane,kırmızı biber

YAPILIŞI:

*Yıkanmış mercimeği.soyulup küp küp doğranmış patates ve soğanı su ile birlikte tencereye koyun
*İçindeki patates tam yumuşayana kadar pişirince mercimek de pişmiştir,
*Pişen mercimekleri süzgeçten süzün veya blendırla pürüzsüz hale getirin
*Sos tavasına unu ve yağı alın ,1-2 dakika kavurun
*Çorbayı yine az ateşe koyun
*Unlu karışımı yavaşça karıştırarak çorbaya ekleyin,topaklanmaması için biraz daha karıştırarak pişirin

**Bu esnada tel  çırpıcı kullanabilirsiniz
**Unlu olmasını istemezseniz yağını en başta koyup pişirin,sonra süzün veya blendırla halledin

*Tuzunu ve baharatını ekleyin,altını kapatın

*Süslü veya biraz daha lezzetli olmasını isterseniz az bir yağa kırmızı toz biber ve kuru nane koyup  hafif  kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin

AFİYET OLSUN

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder