Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

HAŞHAŞLI KREM KARAMEL

Krem karameli bilirsiniz, çok yumurta ile yapılan bir tatlıdır.Fakat ben bu kadar çok yumurta tüketmeye karşı olduğumdan ve evde az yumurtası olan da rahat yapsın diye 2 yumurta sarısı ile hazırladım.Ve bir farklılık katmayı düşünerek HAŞHAŞ ekledim. Çıtır tadıyla krem karamele renk ve lezzet kattı.Sizlerin de denemesini isterim.Haşhaş bir çok markette baharat reyonunda satılıyor.




MALZEMELER:
*2 yumurta
*1 litre süt
*2 yemek kaşığı tepeleme un
*1 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı haşhaş
*1 yemek kaşığı margarin
*1 adet vanilya
KARAMELİ İÇİN:
*8 yemek kaşığı yoz şeker
*2 yemek kaşığı su
YAPILIŞI:
*Toz şeker ve su tavaya alınır ve kısık ateşte esmerleştirilir (karamelize edilir)
*Sudan geçirilen kaselere bölünür
*Kaseler etrafında çevrilerek karamel kaselerin yanlarına da bulaştırılır
*Yumurtalar,un,nişasta ve haşhaş tencerede tel çırpıcı ile karıştırılır
*Süt ilave edilip orta ateşe konur ve karıştıra karıştıra pişirilir
*Kaynayınca 2-3 dakika kısık ateşte pişmesi sağlanır
*Pişen kremanın altı kapatılıp margarin ve vanilya eklenir, 3-5 dakika çırpılır
*Krema, karamelli kaselere bölüştürülür
*İlk sıcaklığı geçince buzdolabına konur
*Soğuyunca ters çevrilerek servis edilir
AFİYET OLSUN
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder