Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

YAYLA ÇORBASI

Osmanlı'dan günümüze gelen nefis çorba YAYLA ÇORBASI'nı sevmeyen yok gibidir.Anadolu'da yoğurt aşı da denen bu güzel  çorbanın tarifini çoğumuz biliriz ama  farklı yapılışlar da vardır. Ve tabii yapmasını bilmeyenler de.....




MALZEMELER:
*1 çay bardağı pirinç
*500 gr.yani 2 dolu su bardağı yoğurt
*1 yemek kaşığı dolusu un
*1 yumurta
*4 su bardağı su
*Kuru nane ve toz  kırmızı biber
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım çorba kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
*Havuçlu yapmak isterseniz 1 adet rendenin ince tarafıyla rendelenmiş havuç



YAPILIŞI:  
*Pirinci tencereye alıp üzerini 3 parmak geçecek şekilde su ekleyelim 
*Pirinçler yumuşayana kadar haşlayalım 
*Başka bir kaba unu,yumurta sarısını ve yoğurdu koyun
*Suyu da ekleyip karıştırın 
*Havuçlu da koyacaksınız onu da ekleyin,tavsiye ederim çok güzel oluyor 
*Çırpıcıyla güzelce çırpın
*Pirinçlerin üzerine yavaşca ve karıştırarak dökün
*Karıştırmaya  başlayın
*Kaynamaya başlayınca ateşi biraz kısın
*Arada karıştırarak 2_3 dakika kaynatın.
*Bu arada kıvamı koyu olabilir,sıcak su ekleyip pişirin
*Sevdiğiniz kıvama gelince tuzunu atıp kapatın
*Sos tavasında tereyağ veya sıvıyağı ısıtıp  içine 1'er tatlı kaşığı nane ve biber atın.
*Yakmadan kızdırıp çorbanın üzerine dökün
*Kapağını sıcakken kapatmayın ki kesilmesin

MİS GİBİ ,SICAK YENEBİLECEĞİ GİBİ SOĞUKKEN DE ÇOK GÜZEL...AFİYET OLSUN

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için burayı tıklayın

Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder