Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

PATATESLİ SOĞANLI OMLET

Pazar sabahları evde herkes değişik bir şeyler yemek ister.Eğer dışarıda yenmeyecekse iş başa düşer.Bu tarifim uydurma.Fakat eşim de çocuklar da çok seviyor.Hem de kolay bir iş.Hep  birlikte pişiririz.


MALZEMELER:(4 KİŞİLİK)

1  adet büyük boy kuru soğan
1 adet büyük boy veya 2 adet küçük  patates
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber ve pul biber
Çeyrek çay bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:

*Tava ya da tencereye konulan sıvı yağ üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar eklenir ve kısık ateşte kavrulmaya başlanır.
*Soyulan patatesler küçük küpler şeklinde doğranıp tavaya ilave edilir.
*Salça koyulup karıştırılır ve 2-3 kaşık suyla salça dağıtılmış olur.
*Yine kısık ateşte kapağı kapatılarak patatesler yumuşayana kadar arada karıştırarak pişirilir.
*Yumurtalar ayrı bir kapta çırpılır, tuz ve baharatlar eklenip malzemenin üzerine yayılır.
*Kapağı kapatılarak pişirilir.

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayınız.
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayınız.  






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder