Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

BANYOLU PATATESLİ BÖREK

Lise yıllarımda Elele dergisi daha çok yemek yapmayı ve dikmeyi seven ev hanımlarına hitap ederdi.Bakım ve makyaj da vardı tabii.Ben bu tarifi 28 sene önce defterime yazmışım,yazılar solmuş neredeyse.Ama son yıllarda yine gündemde.O zamanlar misafirlerimiz çok beğenmiş,yaşım küçük olduğundan övgüler almıştım.Yıllar içinde inanılmaz çok sayıda çeşit ve tarif çıktı ama klasikler asla unutulmuyor...





MALZEMELER:

*4 adet yufka
*Çeyrek paket margarin (eritilmiş)
*Yarım su bardağı sıvıyağ
*3 adet patates
*1 adet kuru soğan
*1 yumurta (akı içine,sarısı üzerine)
*2 tatlı kaşığı tuz,pul biber,kırmızı biber,nane
*Maydonoz,dereotu (doğranmış)


YAPILIŞI:

*Yufkaları üstüste koyarak önce dörde sonra kestiğimiz yerlerin ortasından boydan boya çapraz geçerek          sekize bölelim.
*Geniş bir kabın yarısına ılık su doldurulur,kenara konur.
*Soyulan patatesler küçük küpler halinde doğranır,(genişçe bir kaba )
*Üzerine rendelenmiş veya küp doğranmış soğan ve diğer tüm malzemeler eklenir.
*Üçgen şeklindeki yufkalardan birine yağ karışımından 1 kaşık sürülür.
*İkinci  yufka üzerine koyulup  yine yağlanır.
*Patatesli içten dolu bir kaşık geniş kısma koyulup kenarlar içe alınıp sigara böreği şeklinde sarılır.
*Her sarılan börek suya atılıp çok az bekletilip iki el  arasında hafifçe sıkılıp  yağlanmış  tepsiye dizilir.
*Tüm  börekler bu şekilde yapılınca üzerlerine yumurta sarısı  ve susam sürülür.
*180 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir.


Facebook'tan Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için burayı tıklayın.

Twitter'dan Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için burayı tıklayın.

Huzurlu Mutfak'tan bahsetmeyi ve paylaşmayı unutmayın..Beğenirseniz tıklayın...Geri dönüşleriniz çok kıymetli...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder