Herkese Günaydın 🏵️🏵️
EL AÇMASI TADINDA
PATATESLİ MİDYE BÖREK
Geçen gün paylaştığım ISPANAKLI BÖREK ve bu böreğin sosundan sadece eritilmiş tereyağ, zeytinyağ karışımı ve 1 yemek kaşığı yoğurt kullandım, yoğurt az olsun ki çıtırlığı kaybolmasın
Hiç yoğurtsuz olur mu, olur ama çok yağlı olabilir, bu karışım iki böreği de çıtır çıtır ve çok lezzetli yaptı, en güzel böreklerimde ilk 3 te oldular👋👋
*
MALZEMELER
2 yufka
Sos için
2 yemek kaşığı tereyağ koyup eritelim
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
Hepsini iyice karıştıralım
*
İÇ MALZEME
3 adet haşlanmış patates
1 adet büyük boy kuru soğan
Biraz kıyılmış maydanoz ve dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
Pul biber, karabiber, kırmızı toz biber
Üzerine süreceğimiz yumurtanın akı
1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
ÜZERİNE
*
Yumurta sarısı, azıcık zeytinyağı
ve
Çörek otu
*
YAPILIŞI
İÇ MALZEME
Haşlanıp ezilmiş patatese yağı, minik küpler halinde doğranmış soğanı ve diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştıralım
*
TAMAMLAMA
Geçen yıllarda video modası pek yokken, ben yapılış aşamalarını çekmiştim
1 yufkayı serelim
Sos malzemesinin yarısını yufkanın her yerine gelecek şekilde sürelim
Elinizle iyice yayın kuru yer kalmasın
4 e keselim
Her bir parçayı bir sonraki fotoda görüldüğü şekilde yapıp iç malzemeyi koyup saralım
Yağlanmış tepsiye dizelim
Üzerine yumurta sarısı ve az zeytinyağını karıştırıp sürelim
Ortasına Çörek otu veya susam koyup 185 derecedeki ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim
AFİYET OLSUN
Bu böreği pırasalı, Ispanaklı veya patates kıyma karışımı ile de yapın her şekilde şahane oluyor *
YouTube kanalıma hepinizi bekliyorum arkadaşlar abone olursanız tüm tarifleri den haberdar olabilirsiniz,
Beni instagramdan da takip edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder