Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

SAMSA BÖREĞİ




MALZEMELER
1 su bardağı su
50 gr. eritilmiş tereyağ
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak
İçine peynir, kıymalı iç, patates ne isterseniz onu koyunuz ama peynir yağlı olmasın, kızarırken akmasın, lor peyniri veya az yağlı peynir olabilir
Ama bence bu börek kıymalı veya Patatesli olmalı, daha yumuşak ve lezzetli olur, ben sabah sabah video çekeceğim için daha pratik olsun diye peynirli yaptım



YAPILIŞI
Su, tuz ve yağı  derin bir kapta karştırın
Unu kaşık kaşık ekleyerek hamuru oluşturmaya başlayın
Hamur toparlanmaya başlayınca  çok un eklemeyin az az ekleyip yumuşacık bir hamur yapın
Ben hamuru 12 bezeye böldüm, en iyi boyut bu bence çok minik yapmayın içi pişmez
Her bezeyi incecik açın, hamuru açarken başka una ihtiyaç olmuyor çok uslu bir hamur,😀😀 kolay şekilleniyor
Yuvarlak hamurun bir yarısına enine bıçakla kesikler yapın
3 _4 kesik oluyor
Diğer yarıyı kestiğiniz yere kapatın, yarım ay şekli oluyor
Tam ortaya iç malzeme koyun
 önce bir tarafı iç malzeme üzerine kapatın
Sonra diğer tarafı da onun üzerine
Kızgın yağa atarak iyice kızartın ki içi de mis gibi olsun
AFİYET OLSUN 
Tüm videolarımı You Tube Kanalında bulabilirsiniz, abone olmayı unutmayın👍💕💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder