Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

PORTAKALLI EKMEK

Merhabalar ❤️❤️
Dün farklı bir ekmek veya çörek yapayım dedim ve kendi tarifimi oluşturdum..
Portakallı çörek ile ekmek karışımı mis kokulu bir şey çıktı ortaya.❤️ Ölçüyü sakın artırmayın kalıpta olacağı için içi pişmez, yazdığım ölçü iyidir zaten birazdan paylaşacağım videoda göreceksiniz acayip kabardı 3 cm.yüksekliğinde koyduğum hamurlar neredeyse 15 cm. oldu, yeter ki sabredin güzelce mayalansın👍. Hafif ve yumuşak dokulu bir ekmek ve hem de evinizi mis gibi portakal kokusu saracak🌺
PORTAKALLI ÖRGÜ EKMEK


1 paket @sokelezzetleri çok tahıllı ekmek unu
Siz hangi unu isterseniz onunla yapın ekmek unu olması şart değil. Fakat bu un çok güzel, içinde ay çekirdeği, keten tohumu, mavi haşhaş, yulaf var... Lezzet ve doku muhteşem oldu.
Çay bardağımız klasik olandan💗
1 paket kuru maya
1 çay bardağı sıcağa yakın süt
1 çay bardağı "" su
1 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı toz şeker 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Portakal kabuğu rendesi
1 adet vanilya
Ele yapışan bir hamur olana kadar ekleyeceğimiz ekmek veya normal un
Üzerine 1 yumurta sarısı ve susam
YAPILIŞI


Yoğurma  kabımıza sıcağa yakın süt, toz şeker ve suyu koyun
Mayayı ekleyip karıştırın
Yumurtayı ekleyip iyice karıştırın
Un hariç diğer malzemeleri ekleyin
En son unu bir kaç defada ekleyerek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin
Kabın üzerini streçle kapatarak sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın
En az 1 saat mayalanmalıdır ortam serinse 1,5 saat de olabilir
Sabırlı olun o sırada yapılacak bir çok iş vardır mutlaka
Ya da fırını 50 derecede ısıtıp kapatın kabı oraya koyun hızlıca mayalanacaktır
Mayalanan hamuru 4 eşit bezeye bölün
Her bezden 6 adet fitil yapın ve videoda göreceğiniz gibi şekil verin
Yağlanıp unlanmış kalıba yerleştirin
Tekrar mayalanması için yine en az 1 saat bekletin veya ılık fırına koyun daha güzel kabarır
Ben bu kısımda üzerini yine kapattım yağlı bir hamur olmadığı için kuruyor
İyice kabaran ekmeğe az sütle karıştırdığınız yumurta sarısı sürün ve susam serpin
185 derecede (fırınınız çok çabuk pişiriyorsa 170 de pişirin)
Üzeri çok çabuk kızarır alüminyum folyo örterek içini de pişirin
İyice kızarınca çıkarın
Soğuyunca yanlardan bıçakla geçin kalıptan alın.
Beğenileri göreyim 👍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder