Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

CEVİZLİ_İRMİKLİ KATMER


Sonbahara tatlı girelim,tatlı konuşalım..
@soffamutfak Atölyesinde ŞEF @lefandakli ile beraber yaptığımız lezzetlerden  biri de #katmer
@californiacevizi ile #cevizlesagliklikal etkinliği çok güzel geçti,nefis cevizlerle  nefis tatlar oluşturduk.Bir yandan katmeri yaparken yapılış aşamalarını da sizler için çektim,ellerim sık sık kirlendiği için çok da zor oldu ama değdi sanırım..
Emrah Şefim @lefandakli ya güler yüzlü ağırlaması ve bize verdiği püf noktaları için özellikle teşekkür ederim...



MALZEMELER (2 katmer için)
4 adet #baklavalikyufka
3_4 yemek kaşığı kadar eritilmiş tereyağ


İÇİ İÇİN
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu irmik 
Şeker yok
♤♤♤♤♤
Dövülmüş ceviz ve piştikten sonra üzerine bal



YAPILIŞI 
Süt ve irmik pişirilerek soğumaya bırakılır 
Bir adet yufka tezgaha serilir üzerine eritilmiş tereyağ sürülür
Diğer yufka artı şekli  oluşturacak gibi koyulur 
Bu şekilde yapmazsak katmer kare olmuyor
Yine eritilmiş tereyağ sürülür
Ortasına çerçeve olacak şekilde irmik sürülür 
Az sürelim ki katlayınca patlamasın
Dövülmüş ceviz serpilir
Videoda göreceğiniz gibi katlanır
İstenirse benim yaptığım gibi kenarlar da üçgen yapılabilir ama düz bırakılınca daha güzel ve ince pişti
Tekrar yağlanır
Isıtılmış 200 derecedeki fırında 5_6 dak kadar pişirilir
Servis yaparken üzerine bal gezdirilir ve ceviz serpilir
AFİYET OLSUN 
Bu şekilde kaymaklı,fıstıklı ve her çeşit katmer yapabiliriz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder