Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

DAMLA ÇİKOLATALI İKİ RENKLİ MAFİN

GÜNAYDIN ARKADAŞLAR..
Daha önce yaptığım mafinleri tatildeyken paylaşmak kısmet oldu..
Bunları eski usul yoğurt ekleyerek yaptım.Pamuk gibi oldular..





MALZEMELER 
2 yumurta 
1 su bardağı toz şeker 
1 çay bardağı yoğurt 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 çay kaşığı tarçın 
Bir limon kabuğunun rendesi
Dövülmüş ceviz_fındık (hangisi varsa)
Biraz damla çikolata 
1 kabartma tozu (ben kabartma tozu üzerine her zaman biraz limon sıkarım,daha güzel kabarıyor)
1 vanilya 
1 yemek kaşığı kakao
2  su bardağı un 



YAPILIŞI 
Tüm malzeme oda ısısında olmalı
Yumurta ile şekeri beyazlasana kadar çırpalım
Yoğurt ve sıvıyağı da ekleyerek karıştıralım 
Elediğimiz un,kab.tozu.ve vanilyayı spatula ile yavaşça  ekleyelim
Tarçın,limon kabuğu rendesi ve fındığı ekleyerek alttan üste katlama şeklinde ekleyelim
Bir kepçe kadarını kabımızda bırakalım
Mafin tepsisine yerleştirdiğimiz kağıtlara paylaştıralım
Kağıtların için yağlı gibiyse yağlamaya gerek yok 
Ama sadece kağıtsa bir çay tabağına koyduğumuz sıvıyağ ile fırça yardımıyla yağlayalım 
Ayırdığımız kısma Kakaoyu ekleyelim
Üzerlerine döküp çatalla şekil verelim
Tepsiyi tezgaha vurarak homojen olmasını sağlayalım
Üzerlerine dövülmüş ceviz_fındık veya damla çikolata  serpelim
 175 derecedeki ısınmış fırında 20_25 dakika kadar pişirelim Kürdan batırdığımızda temiz çıkmalıdır


 AFİYET ŞEKER OLSUN 
Bu tarifi küçük kek kalıbınızda da pişirebilirsiniz,tek fark pişme süresidir, biraz daha uzar 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder