Huzurlu Mutfak: PASTANE POĞAÇASI (SIVI YAĞLI MAYALI POĞAÇA)
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

PASTANE POĞAÇASI (SIVI YAĞLI MAYALI POĞAÇA)

GÜNAYDIN. .
Yine güzel ,puf puf bir poğaça..





MALZEMELER 

*1 su bardağı sıcağa yakın süt 
*2 yemek kaşığı toz şeker 
*1 paket kuru maya (veya yarım küp yaşmaya)
*1 su bardağı sıvıyağ
* 2 yemek kaşığı oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyag 
*1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
*1,5 tatlı kaşığı tuz 
*Aldığı kadar un (hamur yumuşak olmalı)

İÇ MALZEME 
Peynir_ maydanoz veya peynir_ baharat veya ezilmiş baharatlanmış patates veya canınız ne isterse o içi kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI 
*Sıcağa yakın süt içerisine şeker ve mayayı koyup karıştırın 
*Hamur yoğurma kabına yağları koyup karıştırın 
*Sonra mayalı şekerli sütü koyup karıştırın 
*Yumurta akını ve tuzu da ilave edin ve karıştırın
*Yavaş yavaş un eklemeye başlayın
*Yaklaşık 4_5 su bardağı un alacaktır ama bardak bardak ekleyerek yoğurmaya başlayın
*Ele yapışmayan , yumuşak bir hamur olunca kabı poşete sokarak mayalanması  için 1 saat kadar bekletin
*Hamur iki katına çıkınca tekrar yoğurun
*Eğer elinize yapışırsa biraz unla toparlayın ki kolay şekil alsın 
*Mandalina büyüklüğünde parçalar *koparıp elinizle açın ve iç malzeme koyarak kapatın
*Yağlanmış tepsiye dizerek 20 dakika daha mayalandırın
*Üzerine yumurta sarısı sürerek 185 derecedeki ısınmış fırında kızarana kadar pişirin 
NOT;Hamuru yoğururken elinizdeki hamuru kurtarmak için ellerinize biraz un alıp hamuru kurtarabilirsiniz.Ama unu abartmayın ki poğaça hamuru sert olmasın,yumuşak bir hamur olmalı..

AFİYET ŞEKER OLSUN 

2 yorum:

  1. Ne kadar çıkıyor bu hamurdan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük boy fırın tepsisini dolduracak kadar çıkar ama daha küçük ebatlarda yapılırsa sayısı artar..

      Sil