Huzurlu Mutfak: SEBZELİ MAKARNA (TORTİGLİONİ )
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

SEBZELİ MAKARNA (TORTİGLİONİ )

Az yağlı,sebzeli ve lezzetli bir makarna ile geldim.Diyet yapanların da öğle öğünlerinde fotoğraftaki miktarda rahatça yiyebilecekleri bir seçenektir.Yanında yağsız yoğurt da yiyebilirsiniz.


MALZEMELER 

*1 paket tortiglioni 

SOSU
*1 yemek kaşığı tereyağı 
*2 yemek kaşığı zeytinyağ
*1 adet kuru soğan 
*2 diş doğranmış sarımsak 
*1_2 adet sivri biber
*1 adet havuç
*1 adet kabak
*250 gr.mantar
*1 adet doğranmış domates 
*1 çay bardağı domates sosu 
*Tuz,pul biber,kişniş,karabiber

MANTARLARI YIKAMA
*Saplarını çıkarmadan önce mantarları limon veya sirkeli suya koyalım,üzerlerine ki topraklar dökülsün
*Sebze yıkama fırçası varsa onunla veya elimizle Üzerlerini iyice temizleyelim
*Lekeli yerleri keselim
*Sudan alalım
*Saplarını çıkartarak bir su yıkayarak ve süzgece alalım
*Büyük boy mantarları fırında yapacaksak mutfak havlusu veya kağıt havluyla kurulayalım.

MAKARNA YAPILIŞI
*Paket üzerinde yazıldığı gibi haşladığımız makarnayı süzelim
*Diğer tarafta tencerede yağımızı eritip ince doğranmış soğanı ,sivri biberi ve sarımsağı ekleyelim 
*Soğanlar hafif pembeleşene kadar kısık ateşte kavuralım
*Minik küpler şeklinde doğradığımız  havucu ekleyelim
*Biraz pişince küp şeklindeki kabakları ekleyelim 
*Biraz daha kavurduktan sonra doğranmış mantarları ekleyelim
*Ve en son domates ve domates sosu ekleyelim
*Kapağı kapatarak suyu biraz kalana dek pişirelim
*Tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım *Ocağı kapatalım..
*Süzülmüş makarna ve sosu birleştirelim.
*Severseniz makarna üzerine kaşarpeyniri veya sert bir peynir rendelenebilir..

AFİYET ŞEKER OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder