Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

KADAYIFLI KREMALI MUHALLEBİ TATLISI

Dün Emre'nin takım arkadaşı Orkun'un annesi  Aynur'a oturmaya  gittik.O da şahane lezzetler hazırlamıştı.Bir kaçının tarifini sizlerle paylaşacağım.Bu da muhteşem bir tatlı olmuş.Yediğim en güzel sütlü tatlıydı diyebilirim.Sizler de bu az kremalı ama mükemmel tatlıyı yapın derim.Sevgilerimle..

MALZEMELER :

*300 gr.kadayıf
*1 litret süt
*1 su bardağı toz şeker
*4 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 yumurta sarısı
*100 gr.kutu krema (yarım kutu)
Kadayıfı kavurduktan sonra 1 fincan fındık

YAPILIŞI:
*Öncelikle kadayıfı 2_3 saat buzlukta  bekletelim 
*Muhallebi için vanilya ve krema hariç tüm   malzemeyi tencereye koyalım
*Karıştırarak pişirelim ve kaynayınca altını  kısarak 3 dakika daha pişirelim 
*Biraz ılınınca krema ve vanilyayı  ekleyelim 
*Güzelce çırpalım 
*Buzluktan aldığımız kadayıfları elimizle  ufalayalım.
*Yapışmaz tavada kadayıf ve dövülmüş  fındıkları pembeleşene kadar kavuralım.
*Borcama   kadayıf ve fındık karışımının  yarısını döşeyelim. 
*Muhallebiyi dikkatlice üzerine dökelim 
*Kalan kadayıfları da üzerine yayalım.
*Soğuması için buzdolabına koyalım 
*Soğuk servis yapalım.
AFIYET OLSUN. .
Facebook ,İnstagram ve Twitter'dan da beni takip edebilirsiniz.Huzurlu Mutfak yazmanız yeterli. ..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder