Huzurlu Mutfak: ZEBRA REVANİ
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

ZEBRA REVANİ

ZEBRA REVANİ
Zebra Kek şeklinde yaptığım REVANİ gerçekten harika oldu..Üstten resmi hoşuma gitti,bunu vermek istedim.Yandan iki renkli.30 yıl önce aldığım tarife göre 1 bardak irmikle yapıyordum.Bugün 2 bardak koymak istedim,daha güzel olduğunu söyleyebilirim..



TARİFİ
Önce ŞERBETİ ni hazırlayalım
4 bardak şeker ile 3 bardak suyu kaynatalm.Çeyrek limon suyunu ekleyerek 10 dakika kaynatıp kapatalım ve soğumaya bırakalım

 KEKİ
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt veya süt
*2 su bardağı irmik
*Yarım su bardağı sıvıyağ
*1,5  su bardağı un
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*2 dolu kaşık kakao

 YAPILIŞI:
*Yumurtalar şekerle iyice çırpılır.
*Yağ ve yoğurt eklenip çırpılır
*İrmik eklenir
*Un,kabartma tozu ve vanilya eklenerek  yine karıştırılır
*Kek hamuru ikiye bölünür,yarısına kakao ve 1 fincan su eklenip karıştırılır
30 cm.tepsi yağlanır,beyaz hamurdan 1 kepçe ortasına dökülür,onun ortasına kakaolu hamurdan 1 kepçe dökülür,böyle ortalarına dökülerek hamurlar bitirilir,
*185 derecede 35 dakika kadar kızarıncaya  dek pişirilir
*Fırından çıkınca biraz ılıtılır ve soğumuş şerbet kepçe kepçe yedirilir.Dinlendirilip servise sunulur.İsterseniz hamuruna portakal veya limon kabuğu rendesi eklenebilir...

AFİYET OLSUN. .
Facebook ve Twitter'dan da beni takip edebilirsiniz.

5 yorum:

  1. Harika bir tarif misafirlerime kesinlikle yapacağım sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Yaparsanız beni de sonuçtan haberdar edin lütfen,beğeneceğinizi umuyorum,çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Merhaba buket hanım blog sayfanızı yeni gördüm sizi tebrik ederim ingstagram hesabınız dan ulaştım ben profesyonel özel şeflik yapıyorum benim de yemek tarifleri yazığım bir web sayfam var sizleri de beklerim
    şeflerin mutfağı yemek tarifleri sitesi

    YanıtlaSil