Huzurlu Mutfak: KIR PİDESİ
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

KIR PİDESİ

Merhabalar..
Uzman Tv için yaptığım KIR PİDESİ tarifi karşınızda..Lezzeti fotoğrafta görüngüğünden daha güzel,pamuk gibi ,mis kokulu bir pide oldu.Hem de çok yağlı değil.rahatça yiyebilirsiniz,afiyet olsun..







MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıcağa yakın su
*Yarım çay bardağı sıvıyağ
*Yarım paket hızlı kabaran kuru maya  (1 çorba kaşığı dolusu)
*2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
*4-4,5 su bardağı un 
*Açarken 1 kase un
*1 çorba kaşığı tereyağ (piştikten sonra üzerine sürmek için)

İÇ MALZEMESİ:
*300 gr.kıyma
*1 adet  soğan
*1-2 adet  domates
*2 adet sivri biber
*Yarım tatlı kaşığı tuz,kırmızı biber,karabiber,pul biber
*Rende veya dilim kaşar peynir (isteğe bağlı)

YAPILIŞI:
*Mayayı şekerli sıcak suda karıştırıp eritelim
*Genişçe bir yoğurma kabına unu koyalım,ortasını havuz gibi açalım
*Tuzu da unun üzerine serpelim
*Ortasına diğer hamur malzemelerini koyalım
*Ortadakileri elimizle karıştırarak yanlardan un almaya başlayalım ve tüm  malzemeyi karıştırarak  yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım
*Hamuru kabıyla beraber temiz bir poşete sokarak veya üzerine streç film  kapatarak en az 30 dak.bekletelim
*Bu esnada iç malzemeyi hazırlayalım...
*Tavaya kıymayı koyarak kavurmaya başlayalım
*Suyunu salınca incecik doğranmış soğanı ve biberleri ekleyerek az ateşte    kavurmaya devam  edelim
*Küp şeklinde doğrdığımız domatesleri de ekleyerek pişirelim,suyunu çeksin
*Tuz ve baharatları da ekleyelim ve altını kapatalım

 TAMAMLAMA:
*Mayalanan hamuru 6 bezeye ayıralım
*Her bir bezeyi unlu tezgahta merdane yardımıyla uzunlamasına açalım
*Açarken un serperseniz hamur kolayca uzuyor
*Rahat kapatmak için enlemesine çevirebilirsiniz
*Soğuyan iç malzememizde 1 dolu yemek kaşığı kadarını hamurun ortasına  uzunlamasına döşeyelim
*Üzerine rendelenmiş veya yarım dilimler halinde kaşar peyniri koyalım
*Yanlardan hamuru karşılıklı birleştirelim,ben katlama hareketiyle  birleştirdim,siz sadece yapıştırabilirsiniz
*Yağlanmış tepsiye alarak 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirelim
*Piştiği zaman fırçayla fazla ununu alalım
*Üzerine fırçayla eritilmiş tereyağı sürelim

AFİYET OLSUN...
Tüm diğer tariflerime bloğumdan ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız..
http://www.buketcengiz.blogspot.com
Facebook'ta HUZURLU MUTFAK için
 https://www.facebook.com/pages/Huzurlu-Mutfak/1507528802801602
Instagram'da HUZURLU MUTFAK için
https://instagram.com/p/zzwl4Wx-cs/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder