Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

TOZ ŞEKERLİ KURABİYE

Uzman TV çekiminde yaptığım nostaljik kurabiye TOZ ŞEKERLİ KURABİYE hepimizce ve çocuklar tarafından çok sevilen bir kurabiyedir.Benden bunu yapmam istendiğinde çok sevindim,yıllardır yapmamış ve özlemiştim.Eskisinden farklı olarak içine HİNDİSTAN CEVİZİ ekledim. HAYDi BAŞLAYALIM...






MALZEMELER:

*125 gr.yani yarım paket margarin veya tereyağ (oda ısısında olmalı)
*1 kahve fincanı sıvıyağ
*1 su bardağı toz şeker
*1 yumurta (sarısı içine,akı dışına)
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
*3 su bardağı dolusu un
*Üzeri için bir kasede toz şeker

YAPILIŞI:

*Yağ ve şeker ,şeker eriyip krema gibi olana dek çırpılır veya karıştırılır
*Yumurta akı ve kasede şeker hariç tüm malzemeler tek tek eklenerek karıştırılır
*Hafif sert bir hamur olmalı ki pişerken çok yayılmasınlar
*Hamurdan parçalar koparıp yuvarlanır ve bir tabağa dizilir
*Üzerleri önce çırpılmış yumurta akına sonra da toz şekere bulanır
*Hafif yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir.
*175 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirilir
*Son 10 dakika alt rafa alalım ,üzeri çok kızarmasın

PÜF NOKTASI:
Bu kurabiyelerin özelliği beyaz pişmesidir.


Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın
Ayrıca INSTAGRAMDA huzurlu_mutfak olarak takip edebilirsiniz..



3 yorum:

  1. Çok teşekkür ederim,sizin de öyle,ellerinize sağlık❤

    YanıtlaSil
  2. Çayın yanında nasılda güzel gider ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil