Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

PORTAKALLI KEK

Portakal kabuğunda vişneli jöle yapmıştım ya,kabuklarını aldığım portakalları bu keki yaparak değerlendirdim.Mis kokulu,doygun bir kek oldu..






MALZEMELER:

*3 portakal
*2 yumurta
*5 kaşık şeker
*1 çay bardağı zeytinyağ
*2,5 su bardağı un
*1 kabartma tozu 
*1 vanilya
*Portakal kabuğu rendesi

YAPILIŞI:

*Portakalları dilimlerine ayırıp rondodan geçirelim
*Şeker ve yumurtaları beyazlaşana kadar çırpalım
*Yağı ve portakal püresini ekleyerek çırpalım
*Birlikte elediğimiz un,kabartma tozu ve vanilyayı iki üç defada ekleyerek    spatula veya büyükçe bir  kaşıkla yavaşça ilave edelim
*Portakal kabuğu rendesi de ekleyerek karıştıralım
*Mümkünse margarin veya tereyağla yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza  dökerek tezgaha bir kaç  kez vuralım ,havası çıksın ve böylece eşit  kabarsın
*5 dakika önceden ısıttığımız 175 derecedeki fırında iyice kızarana kadar    pişirelim
*Mutlaka ortasına kürdan veya bıçak batıralım,temiz çıkarsa olmuştur..

AFİYET OLSUN...
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın
Ayrıca INSTAGRAMDA huzurlu_mutfak olarak takip edebilirsiniz..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder