Huzurlu Mutfak: ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Merhabalar...
Benim sadece yazın değil, kışın da kurusuyla yaptığım yemeğim ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA, bilmeyenler ve yemek yapmaya yeni başlayanlar için bugün bloğumda..Buzdolabında 3-4 gün saklanıp, çıkarıp çıkarıp yenebilir.Şimdiden AFİYET OLSUN...






MALZEMELER:
*1 kilo barbunyanın içi
*1-2 adet kuru soğan
*2 adet kabuğu soyulup doğranmış domates
*1 tatlı kaşığı salça (şart değil,renk sevenler için)
*2 diş sarımsak
*1 adet sivribiber
*1 adet küçük havuç
*Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
*2 kesme şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı su ( düdüklüde pişirenler için 1 su bardağı su)
*Süslemek için maydanoz
YAPILIŞI:
*Barbunyaları süzgeçte yıkayıp süzüyoruz
*Düdüklü tencereye veya normal tencereye koyuyoruz
*Maydanoz hariç doğranacak malzemeleri  doğrayıp tencereye ekliyoruz
**Soğan,domates ve havuç küp küp,biber ve sarımsak incecik doğranacak
*Tuzunu,şekerini,yağını ve suyunu da koyup az ateşte pişmeye bırakıyoruz
* Suyunu kontrol ederek 30 dakika kadar pişiriyoruz.
*Düdüklü tencerede,düdükten ses çıktıktan sonra 10 dakika pişse yeterlidir.
*Yemek yumuşayıp  piştikten sonra kapatıp ılınmasını bekleriz
*Servis tabağına alıp doğranmış maydanozla süsleriz..

AFİYET OLSUN...


Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder