Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Merhabalar...
Benim sadece yazın değil, kışın da kurusuyla yaptığım yemeğim ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA, bilmeyenler ve yemek yapmaya yeni başlayanlar için bugün bloğumda..Buzdolabında 3-4 gün saklanıp, çıkarıp çıkarıp yenebilir.Şimdiden AFİYET OLSUN...






MALZEMELER:
*1 kilo barbunyanın içi
*1-2 adet kuru soğan
*2 adet kabuğu soyulup doğranmış domates
*1 tatlı kaşığı salça (şart değil,renk sevenler için)
*2 diş sarımsak
*1 adet sivribiber
*1 adet küçük havuç
*Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
*2 kesme şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 su bardağı su ( düdüklüde pişirenler için 1 su bardağı su)
*Süslemek için maydanoz
YAPILIŞI:
*Barbunyaları süzgeçte yıkayıp süzüyoruz
*Düdüklü tencereye veya normal tencereye koyuyoruz
*Maydanoz hariç doğranacak malzemeleri  doğrayıp tencereye ekliyoruz
**Soğan,domates ve havuç küp küp,biber ve sarımsak incecik doğranacak
*Tuzunu,şekerini,yağını ve suyunu da koyup az ateşte pişmeye bırakıyoruz
* Suyunu kontrol ederek 30 dakika kadar pişiriyoruz.
*Düdüklü tencerede,düdükten ses çıktıktan sonra 10 dakika pişse yeterlidir.
*Yemek yumuşayıp  piştikten sonra kapatıp ılınmasını bekleriz
*Servis tabağına alıp doğranmış maydanozla süsleriz..

AFİYET OLSUN...


Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın
Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder