Harika,içi pamuk gibi,dışı çıtır bir ekmek yapayım dedim,tabii ki sizler de yapın istedim..
@droetkerturkiye Ayçekirdekli Ekmek Unu ile yaptığım ekmeğim evde çok beğenildi,hatta ev halkı bir daha ekmek yapmamamı istedi çünkü 1 somun bir öğünde bitti😂Kilo alacağız dediler...Ama ben yapmaya devam edeceğim az yesinler ne yapayim yani😂
Yanlış anlaşılmasın bu bir reklam degil sizler de yapın diye markayı da koydum.
Bloğumda ekşi mayalı ,ev yapımı bir ekmek tarifim daha var..
MALZEMELER
Un ,tahıl ve maya karışımı
Ve ayrıca 1,5 su bardağı sıcağa yakın içme suyu
YAPILIŞI
Hamur hafif ele yapışacak kıvamda olmalı
İyice yoğrulmalı
Un serpilmiş kaba alınıp 50_60 dak. mayalanmalı
Ezmeden şekillendirip pişme kabına almalı
Ve 30 dak.kadar daha mayalanmalı
Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında yanına bir kase su koyaeak pişirilmeli
NOT
ÇABUK MAYALAMA
1)İlk mayalamada fırını 50 derecede ısıtıp kapatarak içine ekmek hamuru olan kabı koyma
2)Fırın sogukken içine kaynar su dolu kase koyup yanına kabı koyma
Böylece hamur hacmi daha çabuk 2 katı kadar olacaktır
3)Pişirirken de fırına 1 kase su koyuyorum ve ekmek hiç kurumuyor.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder