Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

KESTANE UNLU, TARÇINLI KURABİYE




Glutensiz beslenenler kadar bizlerin de bayılacağı bir lezzet tamamen benim tarifimle çıktı.Şu an oğlum 3.yü götürüyor.Demek ki çoğumuzun seveceği bir lezzet.

MALZEMELER 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 kaşık yumuşak margarin 
1 çay bardağı toz şeker 
1 yumurta 
Biraz tarçın
1 vanilya Kab tozu YOK
125 gr. kestane unu(Naturelkapowders)
YAPILIŞI 
Un hariç tüm malzemeyi tel çırpıcıyla veya mikserle iyice karıştıralım,krema gibi olsun
Kestane ununu da ekleyelim 
Biraz sulu bir karışım olacak,ununuz çoksa ele yapışmayacak bir hamur yapıp şekillendirebilirsiniz ama biraz sulu olunca daha lezzetli bir kurabiye olur..
Krema torbasına koyarak tırtıl kurabiye ucu veya geniş yuvarlak uç takalım
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim 
165 derecedeki fırında 15 dak.kadar çok kızartmadan pişirelim
Soğuduğunda tam kıvamında oluyor 
Ben hiç beyaz un koymadım ve lezzeti yine de muhteşem oldu,çok un eklemeden torbayla sıkmanın lezzette farkı olmuştur,böyle çok beğenildi.
AFİYET ŞEKER OLSUN 

3 yorum:

  1. Buket hanım, sizi uzun zamandır takip ediyorum, paylaşmış olduğunu tarifler her zaman yararı olmaktadır. Paylaşımlar için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Beni çok mutlu ettiniz,çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Beni çok mutlu ettiniz,çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil