Huzurlu Mutfak: TOST EKMEĞİ PASTASI ( SALATASI )
Drop Down MenusCSS Drop Down Menu
Image and video hosting by TinyPic

TOST EKMEĞİ PASTASI ( SALATASI )

Televizyon programında da yaptığım pasta şeklinde salata çok beğenildi.Bunu sizlerle de paylaşmak isterim.



MALZEMELER :
*1 paket tost ekmeği
*1 su bardağı süt 

SOSU:
*500 gr.süzme yoğurt 
*1 küçük kavanoz mayonez  (250 gr )
*2 diş sarımsak 
*2 adet havuç 

SÜSLEMEK İÇİN :
*Zeytin 
*Kornişon turşu
*Zeytin dilimleri
*Maydanoz
*Pul biber
Arkadaşlar bir tercih olarak biraz tavuk etini haşlayarak rondodan geçirebilir ve yoğurtlu sosa ekleyebilirsiniz.O da çok güzel olur ve isteyenler sosa bezelye de ekleyebilirler.Tercih sizin.






YAPILIŞI :
*Öncelikle rendelediğimiz havuçları yağsız tavada kısık ateşte veya az zeytinyağda yumuşayana kadar soteleyelim.
*Yoğurt,mayonez ,havuç ve dövülmüş sarımsağı geniş bir kapta güzelce karıştıralım.
Salatamızı,
*Servis yapacağımız uzun tabağın bir kenarında hazırlayacağız.
*Tost ekmeği dilimlerini kaşık yardımıyla veya sütü koyduğumuz tas içinde sütle ıslatalım.
*Dilimlere kaşıkla sosumuzdan sürelim.Bir kaşık dolusu yeterlidir.
*Dilimleri üstüste dizelim.
*Tost ekmekleri bitince servis tabağına yatıralım.
*Kalan sosu pasta süsler gibi etrafına sıvayalım.
*Dilimlenmiş zeytin ve diğer malzemeyle süsleyelim.
*Buzdolabına koyarak soğutalım.
Bir gün önceden yapılırsa çok daha güzel olur.
*Verev şekilde keserek servise sunalım.
Bıçağınız keskin olursa daha iyi sunabilirsiniz.

AFİYET OLSUN. .
İNATAGRAM,FACEBOOK VE TWİTTER 'DAN DA BENİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..

3 yorum:

  1. Harika fikir bir sorum olacak ekmek çok yumuşuyor mu yapmak istiyorum da bilgi verirseniz sevinirim. . Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Melike Hanım Merhaba. .İlginize çok teşekkür ederim.�� Ekmekleri kenarlarına kadar iyice sütle ıslatınca tam oluyor.Yoğurt da su ihtiva ettiği için çok güzel yumuşuyor.Ve en az bir kaç saat durursa dolapta, tadına doyamazsınız.Hatta geceden sabaha kalırsa şahane oluyor.Şimdiden ellerinize sağlık ��

    YanıtlaSil
  3. Melike Hanım Merhaba. .İlginize çok teşekkür ederim.�� Ekmekleri kenarlarına kadar iyice sütle ıslatınca tam oluyor.Yoğurt da su ihtiva ettiği için çok güzel yumuşuyor.Ve en az bir kaç saat durursa dolapta, tadına doyamazsınız.Hatta geceden sabaha kalırsa şahane oluyor.Şimdiden ellerinize sağlık ��

    YanıtlaSil