Drop Down MenusCSS Drop Down Menu

AĞLAYAN PASTA

video


MALZEMELER 
*3 iri yumurta 
*Klasik 1 su bardagi toz şeker 
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvıyağ 
*3 yemek kaşığı kakao 
*2,5 su bardagi un 
*1 kabartma tozu 
*1 vanilya 
Üzerine 2 su bardağı süt
BEYAZ KISMI
*1 poşet sade krem şanti
*1 su bardağı soğuk süt 
EN ÜSTÜNE
*Hazır çikolatalı sos hazırlanabilir.Veya evde pişmiş olan ılıtılıp dökülebilir. 
YAPILIŞI 
*Kakao,un,kab.tozu ve vanilyayı karıştırıp eleyelim
*Oda ısısındaki yumurtaları toz şekerle beyazlasana kadar çırpalım 
*Süt ve sıvıyağı yarım yarım dökerek arada çırpalım
*Kuru malzemeyi bir kaç defada eklerken çırpıcıyı değil,spatula veya tel çırpıcı kullanalım.Malzemeyi alttan üste katlar gibi yaparak kuruları ilave edelim
*Yağlanmış ve unlanmış kalıp veya tepsiye dökerek 175 derecedeki ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim 
*Pişince Fırını kapayıp kapağını açalım ve 10 dakika sonra fırından alalım
*Üzerine 2 su bardağı sütü gezdirelim
*Krem şanti ve sütü çırpalım 
*Kek biraz soğuyunca üzerine yayalım
*Hazırladığımız çikolatalı sosu arada karıştırarak soğutalım ve en üste yayalım
Ağlayan pastamız hazırdır
Çook lezzetli bir pasta oldu.
AFİYET ŞEKER OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder